ZVEZDA SE ČASNO OPROSTILA OD EVROLIGE: CSKA preživeo pakao Arene! (FOTO) (VIDEO)

Crveno-beli su pružili veliki otpor Moskovljanima, ali su u završnici poklekli u punoj Areni i završili svoje učešće u Evroligi

Crvena zvezda je poražena od CSKA u Areni sa 78:71 i tako je ukupnim rezultatom od 3:0 u seriji završila ovosezonsko učešće u Evroligi u četvrtfinalu.

>>> Arena je grmela zbog zvižduka Delija kojim su dočekali košarkaše CSKA (VIDEO)

Borili su se ravnopravno igrači Zvezde u prvom poluvremenu, ali je CSKA u trećoj deonici napravio razliku od 12 poena prednosti. Neverovantom serijom crveno-beli su se vratili u život u finišu četvrte četvrtine pošto su spustili razliku na samo dva poena, ali više od toga nisu mogli. CSKA je bolje odigrao završnicu i slavio je sa 78:71

Zvezda je uz uragansku podršku sa tribina Arena odlično počela meč. Povela je već na startu sa četiri poena prednosti i razliku su održavali do samog kraja, gde su posle polovičnog učinka Štimca sa penala dobili taj deo igre sa 21:18.

Nije bilo poena u prva dva minuta igre, a onda je Dangubić atraktivnim zakucavanjem posle ofanzivnog skoka zapalio Arenu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Delirijum u hali produžio je i Kvinsi Miler ništa manje silovitim zakucavanjem, i ponovo Dangubić, kada je pogodio prvu trojku za crveno-bele. Teodosić u ovim trenucima nije bio preterano raspoložen i pogodio je jedino sa linije penala, i tom prilikom dobio je jake zvižduke Delija.

Zvezda je u jednom trenutku prve četvrtine došla do šest poena prednosti, ali su Moskovljani uspeli da smanje razliku preko Nanda De Koloa, koji se u tim trenucima razigrao.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Tokom druge četvrtine se vodila velika borba i viđena je rezultatska klackalica jer su se ekipe smenjivale u prednosti. Veliki problem za Zvezdu bila je treća lična greška za Jovića, koji je morao na klupu već posle 15 minuta igre, i nije se vraćao na parket do kraja poluvremena.

Dangubić je u finišu poluvremena promašio tri slobodna bacanja, a jedno je promašio i Cirbes, pa su to iskoristili košarkaši CSKA i dobili su drugu deonicu sa četiri poena prednosti i tako na poluvreme otišli sa poenom razlike.

Zvezda je trojkom Kinsija otvorila treću četvrtinu i vratila prednost, ali je ona kratko trajala. Zvezda je znatno slabije odigrala treću četvrtinu koja je u potpunosti pripala košarkašima CSKA, koji su došli do 12 razlike pred finalnu deonicu.

Razigrao se Miloš Teodosić, koji je vezao dve trojke i došao do dvocifrenog učinka, a takođe je dva puta ven linije 6.75 m pogodio i Aron Džekson, dok je crveno-belima stao šut i Moskovljani su ih u trećoj deonici sveli na svega 12 postignutih poena.

bX7us9TpA70

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Poslednju deonicu je Zvezda odlično počela. Vezala je četiri poena preko Štimca i Simonovića i spustila je razliku ponovo na jednocifren broj. Teodosić je pogodio za dva, a zatim i Jović i Simonović, ali je CSKA preko Kurbanova i De Koloa vratila razliku na 10 poena razlike na pet minuta pre kraja četvrte četvrtine, ali je zatim Cirbes pogodio za dva, a potom je Simonović pogodio trojku i ''zapalio'' Arenu. Razlika je spuštena na 5 poena, pa je Itudis morao da traži tajm-aut.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nakon toga je Miler fantastično pogodio posle ulaza i uz faul pogodio za samo dva razlike za CSKA. Arena je proključala, ali je 20.000 Delija ohladio Kori Higins, koji se završio u završnici.

Dangubić je pogodio novu trojku za novi delirijum, ali je na drugoj strani istom merom uzvratio Kurbanov, zatim je poentirao Miler, ali je posle ofanzivnog skoka Higins pogodio za tri poena i opet doneo osetniju razliku za CSKA.

Ostalo je malo vremena do kraja, a u finišu je crveno-bele stao šut, dok je na drugoj strani poentirao De Kolo, koji je prvom trojkom doneo još jednom +8. Crveno-beli su imali svega 1:15 da se još jednom vrate u život. Jović je pogodio flouter u poslednjem minutu meča, ali je plus šest bilo nemoguće stići za tako malo vreme, pa su Moskovljani još jednom u finišu savladali crveno-bele i ukupnim rezultatom 3:0 u seriji izbacili Beograđane.

Ipak, crveno-beli su hrabrom igrom u seriji nezasluženo ''počišćeni'' i zaslužili su bar jednu pobedu u seriji protiv možda i najmoćnije ekipe Evrope.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Kvinsi Miler sa 15 poena, a dvocifreni su bili još Vladimir Štimac sa 12 i Nemanja Dangubić sa 11.

CSKA je do pobede predvodio Nando De Kolo koji je postigao 20 poena. Teodosić je ovoga puta odigrao košgeterski nešto lošije u odnosu na dve utakmice u Moskvi. Postigao je 12 poena, ali je trojkama u trećoj četvrtini možda i doneo ključnu razliku gostima. Nikita Kurbanov je takođe postigao 12 poena, a važnu rolu u 4. četvrtini imao je Kori Higins.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    18. april 2016 | 22:56

    AUF WIEDERSEHEN eksponenti naturscika naturalizovanih u Srbiji !!! !!!

  • Doktor

    18. april 2016 | 22:18

    Upropastiše Rebića, zbog katastrofu od igrača Mićića.

  • Red Star

    18. april 2016 | 21:34

    Tursko ime nosimo, hrvatske natpise na dresovima imamo, prodali smo grb, zviždimo Rusima više nego Hrvatima i Turcima, sram nas bre bilo! Napred Srbija, naprad Rusija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA