ZAGREVANJE: Kako smo sve "drali" Litvance! (VIDEO)

Ne tako retko reprezentacija Srbije bila je trn u oku Litvancima, pa je dolazilo i do suza, a čak su nekadašnje evropske megazvede i litvanski reprezentativci dolazili na ideju da se susret ne završi

  • 5

Manje od šest časova do prvog meča srpskih košarkaša na Evropskom prvenstvu u Sloveniji pokušali smo da prizovemo reprizu jednog od brojnih mečeva naših i litvanskih reprezentacija u poslednjih 18 godina.

Meč broj jedan bez premca je onaj iz finala Evropskog prvenstva 1995. godine. Pobeda za titulu i devet trojki Saleta Đorđevića. Nezaboravno!

Dve godine kasnije izbacili smo Litvance u četvrtfinalu rezultatom 75:60, kasnije u polufinalu savladali domaćina Grčku sa 88:80, a u finalu je stradala Italija sa 61:49.

Poslednji put naši stari znalci pali su na kolena 2009. godine, kada smo ih u grupnoj fazi savladali rezultatom 89:79, tada je domaćin prvenstva starog kontitnenta bila Poljska. Fantastičnu partiju pružio je Miloš Teodosić, sa učinkom od 20 poena i 12 asistencija.

Utakmica između reprezentacija Srbije i Litvanije prva je koju će naši momci odigrati na Evropskom prvenstvu, a postavlja se pitanje kakav scenario biste voleli da vidite?

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbin

    4. septembar 2013 | 17:58

    nemas ti pojma

  • Aleksandar

    4. septembar 2013 | 18:15

    Naravno da su to nasi uspesi, ogromnu vecinu igraca su cinili nasi, a sve ostale zemlje samim istupanjem iz Jugoslavije su se j same odrekle medalja, tako da, DA TO JE NASE !

  • Bracala

    4. septembar 2013 | 17:16

    Mi nismo Jugoslavija. Sta vam je ljudi, da li ste pri sebi? Nikoga mi nismo drali, dok su nas svi odrali. Prestanite da se kitite tudjim perjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA