Stotka Francuza za četvrtfinale Srbije, Litvanci demolirali Belgiju!

Sjajna igra Tonija Parkera u pobedi ''trikolora'' nad Letonijom. Belgijanci nisu uspeli da namuče Litvance, pa su porazom izgubili sve šanse za plasman u četvrtfinale

  • 0

Zahvaljujući fenomenalnoj prvoj četvrtini koju su dobili sa čak 16 poena razlike, košarkaši Francuske savladali su Letoniju sa 102:91 i tako zabeležili prvu pobedu u drugoj fazi EP u Sloveniji.

Najzaslužniji za pobedu ''trikolora'' bili su Aleksis Ajinka sa 25 i Toni Parker sa 23 poena. Važnu ulogu odigrao je i Boris Diao sa 16 poena i devet skokova. Kod Letonaca ubedljivo najbolji bio je Daris Bertans, brat košarkaša Partizana Davisa, sa 28 poena.

Ovom pobedom Francuska se izjednačila na tabeli sa Litvanijom i Srbijom,koja je obezbedila četvrtfinale, i ukoliko u narednom kolu savladaju srpski tim, obezbediće jedno od dva prva mesta.

Litvanci su "upalili motore" u drugoj fazi Evrobasketa u Sloveniji! "Trojkaši sa Baltika" ubedljivo su savladali Belgijance sa 86:67 (18:12, 26:9, 25:14, 17:32), čime su došli na korak od plasmanu u četvrtfinale!

U poslednjem meču prve faze takmičenja, Litvance je sreća i iskustvo spaslo od ispadanja sa prvenstva! Ipak, potpuno drugačiji pristup koji su Litvanci pokazali otkad je takmičenje preseljeno u Ljubljanu donelo im je i dve pobede.

Belgijanci, koji su reprezentaciju Srbije izuzetno namučili, nisu imali rešenje za kolektivnu igru Litvanaca. Već do poluvremena bilo je 20 poena razlike, a u timu Litvanije čak petorica igrača ostvarila su dvocifren učinak. Najefikasniji sa 13 poena bio je Motejunas.

Grupa E

Litvanija-Belgija 86:67

Srbija-Ukrajina 75:82

Francuska-Letonija 102:91

Tabela: Srbija 3/1, Litvanija 3/1, Francuska 3/1, Ukrajina 2/2, Letonija 1/3, Belgija 0/4

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA