Duda veruje u "orlove": Francuski asovi biće izazov za naše igrače! (VIDEO)

- Francuski tim, predvođen Parkerom i ostalim asovima biće izvanredna prilika za naše mlade igrače da pokažu dobru igru na ovom meču. Trebalo bi da posle dve slabe utakmice odigramo jednu na očekivanom nivou - kaže srpski selektor

  • 3

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković veruje da će njegov tim odigrati mnogo bolje protiv Francuske, nego na prethodna dva meča. On je ubeđen da će imena Parkera, Batuma, Dijaa, Želabala podići motivaciju kod mladih košarkaša Srbije i da će odigrati najbolje do sada.

- Igramo sa Francuzima koji imaju dosta oscilacija i koji su izgubili dva meča ovde. Pokazali su pravo lice protiv Letonije, a to je njihova atletska građa i igrači koji prave razliku gde je Toni Parker dominantan.

- Francuski tim karakteriše kontranapad upravo Parkera i njegova kreativnost, ali i sve ostalo u postavljenim napadima. Imaju izvanredne šutere Batuma i Želebala, možda nešto slabije centre ali to nadoknađuju snagom. - analizirao je Ivković rivale.

On je istakao da ekipa "orlova" sada treba da nađe rešenje za organizaciju igre u odsustvu Markovića.

- Treba da nađemo rešenje kako da organizujemo igru bez Markovića. Micić je pokazao svoj talenat ali ne i zrelost agresivnosti i snage da bi igrao na ovom nivou.

- Prema tome igranje protiv Parkera, Batuma je izazov za naše igrače i tu treba da pronađu motivaciju - kaže Ivković i dodaje.

- Ne smemo da primamo lagane koševe i bez obzira na to koliko je francuski tim dominantan ima i on slabosti. Treba da posle dve slabe utakmice odigramo na očekivanom nivou - poručio je selektor Srbije.

- Takođe, ono što je bitno je da imamo više raspoloženih igrača koji ulaze sa klupe. Protiv Ukrajine se desilo nešto jako čudno, a što se meni nije desilo davno. Najčešće igrači sa klupe imaju bolji učinak od startera. Ali nama protiv Ukrajine uopšte nisu pomogli.

 Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije, Dragutin Stojmenovič)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA