SIJA BRONZA KAO ZLATO! Srbija ubedljiva protiv Bugara za novu medalju!

Odbojkaška selekcija Srbije uspela je da se oporavi od polufinalnog poraza protiv Rusije i sa ubedljivih 3:0 savlada selekciju Bugarske

  • 6

Nije zlato, ali sija istim sjajem! Pobedom protiv Bugarske rezultatom 3:0 (25:22, 32:30, 27:25) muška odbojkaška selekcija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj. Ovo je bila peta bronza na EP, a ukupno 10. u istoriji za srpski tim.

Srpski tim, koji je na ovom prvenstvu branio zlato iz Beča, od početka do kraja je bio bolji rival iako su Bugari bolje otvarali prva dva seta. Ključni momenat meča dogodio se u drugom setu kada je Srbija, posle maratonske bitke, uspela da slavi sa 32:30 što je i te kako psihički poremetilo Bugare u nastavku meča.

Protivnik je mnogo bolje otvorio meč i vrlo brzo stekao tri poena viška – 8:5. Međutim posle tehničkog tajm auta naš tim se probudio i do drugog preokrenuo rezultat - 16:15. Proradio je u tim momentima blok, ali i dobra igra u polju koja je odvela Srbiju na tri poena viška 21:18, a nešto kasnije i do prvog seta najviše zahvaljujući poenima Nikole Kovačevića - 25:22.

Preslikana situacija iz prvog seta dogodila se i u drugom. Bugari su ponovo bolje otvorili nastavak i poveli sa 8:6 na tehničkom tajm autu. Potom je usledila odlična igra srpskog tima koji je polako, ali sigurno stizao i prestizao prednost protivnika 16:14. Posle dva poena viška Srbije 24:22 činilo se da će i drugi set vrlo brzo da se nađe na našem kontu, ali kontra, koju je Podraščanin imao, završila je u autu - 24:24.

To kao da je dalo dodatni motiv Bugarima koji su tokom maratona u drugom setu imali dve set lopte koje nisu uspeli da iskoriste. Ali, zato Atanasijević jeste i sa dve ''bombe'' trasirao Srbiju ka bronzi – 32:30.

Za razliku od prva dva seta, u trećem je viđena obrnuta situacija kada je Srbija stekla vođstvo na prvoh tehničkom tajm autu  -8:5. Imao je naš tim i vođstvo od 11:6, ali su žilavi Bugari stigli do prednosti na drugom tajm autu 16:15. Izjednačila je Srbija na 18:18, međutim, dva dobra napada protivnika donela su im prednost pred finiš trećeg seta – 20:18.

Srbija ne bi bila to što jeste, a da meč ne prođe bez drame koja je u ovom slučaju pripala Srbiji za veliki trijumf i bronzu ove mlade generacije – 27:25.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бојке Кум

    29. septembar 2013 | 15:38

    У одбрану злата кренули су наши, кад Србија игра свако нас се плаши, само оштро момци, додајте пун гас, шта год да се деси бићемо уз вас, можемо са свима играти одбојке, ми смо чиста десетка, остали су двојке!

  • Brzi

    29. septembar 2013 | 17:24

    Bravo momci tako se igra za svoju zemlju!

  • стрептомицин

    29. septembar 2013 | 16:58

    Браво. Честитке... Србија!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA