HAOS: Navijači Boke proslavili svoj dan ubistvom, neredima i rušenjem Buenos Ajresa! (VIDEO)

U ogromnim neredima koje su navijači Boke Juniors izazvali međusobnom tučom u centru argentinske prestonice jedan mladić je izgubio život. "Ovo nije Boka", rekao je predsednik trofejnog kluba

  • 0

Svi navijači Boke Juniors širom Argentine 12. decembar slave kao praznik, jer je to dan fanova ovog argentinskog velikana ili, kako ga oni zovu, "Dan Đenovljana", pošto je to ime pristalica kluba sa "Bombonjere".

Tako su se i u četvrtak okupili u svim argentinskim gradovima kako bi svečano i u radosti proslavili svoj praznik, međutim, u Buenos Airesu ubrzo po početku proslave došlo je do tuče između podgrupa navijača, a u sukob se umešala i policija, pa je sve eskaliralo neviđenim nasiljem.

Neredi među pristalicama Boke su se ubrzo iz centra proširili na ceo grad, a nasilje je poprimilo još veće razmere kada je 18-godišnji simpatizer ovog tima ubijen sa dva hica iz pištolja dok se vozom vraćao u južni deo grada.

Povodom ovoga se oglasio i predsednik kluba Danijel Angelici, koji je rekao da huligani koji su izazvali haos po ulicama glavnog grada Argentine nisu Boka Juniorsi i zatražio da se sledeći put proslava organizuje u saradnji sa klupskom upravom kao bi se sprečili i predvideli neredi i rušenje prestonice.

- Ovo nije Boka. Hajde sledeće godine da smislimo nešto zajedno, pošto ovako više ne može. Ne želimo još jedno uništavanje grada. Sve ovo nasilje stavlja fudbal u zapećak - prokomentarisao je Angelici haos koji su fanovi njegovog tima napravili.

Suparništvo i neslaganje među različitim podgrupama, koje predvode sada već čuveni Rafa di Zeo i Mauro Martin, opšte je poznata stvar i njihove frakcije se fizički sukobljavaju gde god da se sretnu po gradu. Samo tokom prethodnih godinu dana izazvali su mnogo puta incidente, nerede i haos po Argentini.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA