DRAMA: Šumaher u indukovanoj komi, bio bi mrtav da nije imao kacigu!

Lekari tvrde da je stanje proslavljenog nemačkog vozača Formule 1 kritično, i da ne mogu da predvide da li će mu biti bolje u narednom periodu. "Bukvalno se bori za život. Da nije imao kacigu, sigurno ne bi ni ovoliko izdržao"

  • 8

Legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher podvrgnut je operaciji tokom noći između nedelje i ponedeljka u bonici u Grenoblu. Nemac je i dalje u veoma kritičnom stanju, potvrdio je lekarski tim na konferenciji za medije.

Novinarima koji su se u 11 časovima okupili poručeno je da u ovom trenutku lekari ne mogu da predvide da li će Nemcu biti bolje. Šumaher se trenutno nalazi u veštački izazvanoj komi, koja je neophodna da bi se umanjio pritisak u glavi i izbegle ozbiljne posledice na mozgu.

- Šumaher je imao ozbiljnu nesreću, i momentalno je operisan posle skeniranja mozga. Njegovo stanje je kritično i ne možemo da predvidimo da li će biti bolje u narednom periodu, ni da li će se uskoro probuditi iz kome. Situacija se prati iz sata u sat - rekao je jedan od doktora Žan-Fransoa Pajen novinarima.

- Situacija je veoma ozbiljna. Ne znamo kakav će biti ishod. Još je rano za bilo kakve prognoze. Sve što smo mogli da uradimo, uradili smo - dodao je Pajen.

- Da nije imao kacigu, sigurno ne bi ni ovoliko izdržao. Možemo da kažemo da se bukvalno bori za život - rekao je doktor, izrazivši nadu da neće biti potrebe za novom operacijom na mozgu.

Sedmostruki prvak sveta je u kritičnom stanju nakon što je zadobio teške povrede glave prilikom pada na skijanju u odmaralištu Meribel van skijaških staza. Prilikom pada glavom je udario u stenu i zadobio teže povrede.

Prema ranijim navodima francuskih medija, Šumaher je imao operaciju na mozgu u Univerzitetskoj bolnici u Grenoblu, gde je ranije u nedelju stigao neurolog Žerar Sailen iz Pariza, koji je Nemca lečio 1999. posle ozbiljnog udesa u Silverstonu.

Žan Tod, predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) i šef Ferarija iz vremena kada je Nemac vozio za tu ekipu, stigao je u Grenbol zajedno sa direktorom Mercedesa Rosom Bronom.

Ispred bolnice se skupilo dosta novinara i Šumaherovih navijača.

U međuvremenu su mediji peneli da je sajt Ralfa Šumahera, Mihaelovog brata, potpuno crn.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    30. decembar 2013 | 11:05

    Vlada...Vlada....b vo!!!! Zato nemate i ste niko i nista, od svoje mrznje i zavisti nista neces videti u zivotu!

  • Dragan Orlovic

    30. decembar 2013 | 11:22

    Izdrzi Sumi!! I njegov sajt je crn

  • dragan Trebinje

    30. decembar 2013 | 12:45

    A tebi dzaba glava kad nemas mozak!Shumi sampione izdrzi!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA