Došao sam na turnir pod antibioticima, a otišao kao finalista Mastersa! Lajović opisao zašto bi mogao da se navikne na finala velikih turnira

Mogao bih da se naviknem - tvrdi Dušan

  • 0

Srpski teniser Dušan Lajović ostao je dva seta kratak za prvi trofej u karijeri. I to jedan od najvećih! U Monte Karlu gde kao knez stoluje po pravilu Rafael Nadal, ovog puta su do finala kao "slepi putnici" stigli Lajović i Fabio Fonjini.

Italijan je bio bolji posle dva seta, napadi su mu bili agresivniji, a Lajoviću ostaje za utehu što je pobeđivao Dominika Tima, Davida Gofana, Danila Medvedeva, Lorenca Sonega i Maleka Žazirija.

- To je moj najveći uspeh. Nisam očekivao da ću igrati finale Mastersa, pogotovo što sam došao bolestan na turnir, pod antibioticima. Igrao sam meč po meč, fizički sam se dobro osećao, tako da je taj period krize prošao.Nikad pre nisam prošao u finale ATP turnira. I to mi se dogodilo na masters takmičenju, ne može bolje - rekao je Lajović gostujući na Prvoj.

On je sa 48. skočio na 24. mesto ATP liste u ponedeljak i iskoristio je svoj veliki uspeh dolaskom nadomak top 20.

- Nisam osećao preveliku tremu jer sam igrao mečeve i pre toga na tom terenu. Finale mnogo više ljudi prati, možda sam malo osećao taj pritisak tokom meča i možda je to napravilo razliku u tim odlučujućim poenima, ali sve u svemu, jako je dobar osećaj, mogao bih lako da se naviknem na sve to - kaže Lajović, koji objašnjava koliko je potrebno da se sve promeni u tenisu.

- Tenis je čudan sport, svi kažu da jedna nedelja može da ti promeni i karijeru i život. I ja sam to govorio, sad se to desilo - naglasio je drugi reket Srbije.

VIDEO - Prvi komentar Lajovića posle finala u Monte Karlu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA