≫ 

Kad pogledam ko je prvi, uvek smo Novak, Rafa ili ja: Federera već godinama nervira isto pitanje

Švajcarac veruje u novu generaciju igrača, ali...

  • 10
Britain Tennis ATP Finals

Foto: Tanjug/AP

Švajcarski teniser Rodžer Federer razočaran je porazom od Stefanosa Cicipasa jer kaže da je svojim propustima grčkom igraču omogućio finale završnog mastersa u Londonu.

Federer je prokomentarisao i činjenicu da će u finalu igrati mlađi igrači pošto Cicipas čeka i boljeg iz duela Aleksandra Zvereva i Dominika Tima.

- Nema sumnje da sam imao svoje šanse. Ne znam tačno zašto je tako ispalo. Mislim da mi se pretrpljen brejk uz dva promašena smeča nije dugo, dugo desio. Bilo je teško. To nije nešto što možete da spremite i da trenirate. Ali, prihvatio sam to, nastavio sam i dobro sam ušao u meč. Imao sam dobre nalete, ali oni ne pomažu kada stvari ne funkcionišu. Na ovom nivou to ne sme da se dešava, tako da sam prilično razočaran - rekao je Federer na konferenciji posle meča.

Federer je dodao i da je na početku meča imao osećaj kao da dobro udara lopticu, ako se izuzmu ta dva smeča, jer su forhendi, bekhendi i servisi išli dobro.

- Onda i drugi set, brejk bez prvog servisa... a kada vam se ukaže šansa da povedete u drugom setu i upropastite je, što sam ja uradio, frustrirajuće je. Ali opet, pogledam preko mreže i pomislim da je igrao dobro. Hvatao je lopticu rano, dobro je vraćao lopticu na prvi i drugi servis, nisam imao potpunu kontrolu u razmenama i on je zaslužan za to što nisam igrao na nivou na kom sam očekivao - dodao je Federer.

Usledilo je pitanje o tome da li će sledeće godine neko od mlađih igrača preuzeti primat na ATP listi od najveće trojice igrača koji su ikada igrali tenis.

- Da. Ništa novo nemam da kažem, dobijam isto pitanje svake godine i osećam kao da svaki put isto odgovaram. Da li će ta godina biti najbolja do sada? Možda. Ali jedini problem je taj što deluje da smo Novak, Rafa i ja zdravi, odnosno zdraviji nego proteklih godina. Setite se Novakovog lakta, Rafinog kolena, ili šta god da je bilo u pitanju, a i ja sam imao problem sa kolenom ili leđima. Mari takođe nije tamo gde je bio, ali sada je tu.

- Sa te tačke gledišta, mlađi su dokazali svoju vrednost kvalifikovanjem za završni masters, a sada će barem jedan od njih da se plasira u finale. Možda će Saša ponoviti uspeh od prošle godine, ili će Dominik još jednom prikazati sjajnu igru, osvojio je pet titula pobedivši sve najbolje igrače. To je definitivno naredni korak koji im je potreban i izgleda da je Dominik u apsolutno top formi trenutno.

Ali, kada pogledam ko je broj 1 i ko je bio broj 1 svih ovih godina, ludo je da je to uvek neko od nas trojice. Ali, mi nećemo biti mlađi nego što smo trenutno, tako da se šanse mlađih igrača povećavaju ne zbog toga što smo mi lošiji, nego zbog toga što su oni bolji. Verujem da je tako - objasnio je švajcarski as.

Prokomentarisao je i to da mu sada nije lako da igra kao što je bilo pre deset ili 15 godina kada je mogao da igra svakog dana.

- Možda se to danas dogodilo, stvari su se zakomplikovale i trebalo je da se potrudim da se izborim sa tom situacijom jer sam imao prilika. To je bio slučaj i u Indijan Velsu, na Vimbldonu ili gde god. Takvi momenti mogu da promene tok cele sezone, kao i samopouzdanje i lakoću. Ali, znate, srećan sam kako sam odigrao ovu sezonu i izuzetno sam srećan zbog sledeće - zaključio je Federer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    16. novembar 2019 | 23:32

    Federer je zadnji put zavrsio godinu na prvom mjestu daleke 2009 god vec 10 god ne moze da bude prvi frapantan podatak guglajte

  • Marko cg primorje

    16. novembar 2019 | 21:18

    Bogami ja ne pamti kad si ti bio prvi zadnji put muka mi je guglat al nisi godinama..al svaka cast svoj trojici bogovi tenisa nikad vise u istoriji

  • Др

    16. novembar 2019 | 21:32

    Мислим да смо имали срећу да последњих десетак и нешто година, гледамо и пратимо четри незаменљивих и непоновљивих мајстора тениса!Волео бих да их пратимо још пар година!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA