Istorijska pobeda Kanade za polufinale Dejvis kupa: Da li će im Srbija biti naredni rival?

Kanađani prvi put u istoriji pobedili Australiju

  • 2
Dejvis Kup reprezentacija Kanade

Foto: AP/Tanjug

Teniska reprezentacija Kanade prvi je polufinalista Dejvis Kupa, pošto su u uzbudljivom četvrtfinalu savladali selekciju Australije sa 2:1 u pobedama!

Vasek Pospišil je najpre doneo prednost Kanađanima, nakon što je pobedio Džona Milmana sa 2:0 u setovima, ali je Aleks De Minor iznenadio Denisa Šapovalova.

Vodio je Šapovalov u setovima, posle 6:3 u prvom, ali je De Minor preokrenuo sa 6:3, 7:5. Pobednika je odlučivao dubl, a tamo su Pospišil i Šapovalov sa 6:4, 6:4 savladali Tompsona i Pirsa za prvi trijumf Kanade nad Australijom.

Kanada sada čeka boljeg iz duela Srbija - Rusija koji je na programu u petak od 11 časova. Povodom tog meča, najbolji srpski teniser Novak Đokvoić je rekao:

- Čeka nas težak meč, Kačanov i Rubljov koji igraju i sing i dubl, izuzetno su kvalitetni u ovim uslovima, namučili su Španiju, oni su jedna od najkvalitetnih reprezentacija, ali nadamo se najboljem - rekao je Ðoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган Гиљен

    22. novembar 2019 | 05:21

    Напред СРБИЈА, само напред!

  • Srbin

    22. novembar 2019 | 10:08

    Pratio sam juce mec Aus-Kan i navijao za Kanadjane posto imaju dosta losiji tim od Aus, i zato mi imamo sanse i favoriti smo protiv njih. Napred SRBIJA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA