≫ 

Tužna sam kad vidim kako mi gori dom: Šarapova izazvala Đokovića i dala novac za Australiju

Humani gest Ruskinje

  • 21

Ruska teniserka Marija Šarapova odlučila je da se uključi u humanitarnu akciju pomoći Australiji, u periodu kada ovaj kontinent i zemlju pogađaju strašni požari. Pozvala je i srpskog asa Novaka Đokovića da učini isto.

Nakon što je Ešli Barti najavila da bi donirala ceo iznos koji zaradi u Brizbejnu, "akciji" pomoći su se priključili i drugi sportisti.

- Mesec januar u Australiji je bio moj dom u poslednjih 15 godina. Gledajući kako požari uništavaju zemlju, njene divne porodice i zajednice ili životinje me duboko rastužuje. Počela bih svoju donaciju sa 25 hiljada. Novače, da li ćeš izjednačiti moju donaciju? - napisala je Šarapova uz haštag "letsallcometogether" kojim poziva na ujedinjenje sa ciljem da se pomogne Australiji.

Australiju od septembra pogađaju požari koji su odneli najmanje 24 života, na desetine ljudi je nestalo, oko 1.200 domova je uništeno, kao i oko 480 miliona životinja prema procenama.

Jednu od ideja je dao i Nik Kirjos, Australijanac koji je rekao da će donirati 125 evra za svaki as koji odservira, a tu ideju je između ostalih prihvatila i Petra Kvitova.

Video: Đoković sa bratom Markom izumeo novu vrstu tenisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    5. januar 2020 | 17:07

    Ako ne bude dao bice osudjen od celog sveta. Pitam se koliko su Australija i njeni sportisti pomogla Srbiju u poplavama od pre koju godinu??

  • Zeljko

    5. januar 2020 | 17:22

    Trebao bi Novak nju da izazove za sve što je uradio u Srbiji pa da ona uradi to isto. E to bi bio izazov za Mariju....pozzz

  • Okk

    5. januar 2020 | 18:09

    Svi oni nisu ni do kolena Noletu.Neka daju i sto puta vise svom narodu, nasu decu su unistili 1999 i posle toliko da ni jedna cifra ne pokriva stetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA