≫ 

Rodžer kontrira Đokoviću i Nadalu, podržao je US Open, iako ne igra zbog povrede

Domaćini US Opena dobili su željenu podršku

  • 3
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer sigurno će propustiti US Open zbog povrede, ali je rešio da pruži podršku organizatorima.

On je preko Njujork Tajmsa poručio da podržava turnir, a svetski mediji prenose njegove reči "da je tenis morao da se nastavi u jednom trenutku sezone", dodavši "da će zaraženih biti i naredne godine i da nikada neće biti superbezbedno za nastavak".

Mnogi mediji su napravili paralelu sa izjavama Đokovića i Nadala, koji su se usprotivili merama koje su bile isprva predviđene za US Open, prema kojima je bilo moguće da samo jedan član štaba bude uz tenisere.

US Open je u sredu najavio održavanje turnira od 31. avgusta do 13. septembra, a Novak i Rafa su bili na udaru zbog izjava.

Ipak, pitanje je na šta bi ličio američki Grend slem ukoliko se ne bi pojavili najbolji, a u ženskoj konkurenciji, već je otkazala učešće Simona Halep.

- Gajim velike sumnje prema učešću u takvim uslovima. Ne samo zbog pandemije, već i zbog rizika od putovanja, karantina, promena koje bi mogle da se dogode tokom turnira. Svako treba da donese odluku za sebe - izjavila je nedavno Simona Halep za "Njujork tajms”.

Video: More, plaža, sunce... Evo kako se Nole priprema za turnir u Zadru

(Telegraf.rts)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veronika

    17. jun 2020 | 23:11

    "Veliki"Rodzer,podrzava turnir ,a ne igra zbog povrede.Bas simpaticno

  • Dragan

    17. jun 2020 | 23:30

    Juuriiis braco ja za vama...

  • Pop

    18. jun 2020 | 14:45

    Ma kakav Federer, zadnji Vimbldon sam posmtrao samo Mirku, ona je boginja tužnih faca, uzdaha, fatanja za kosu,gledanja u pod , ma rođena za tragi komčni film.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA