≫ 

Pitali su Novaka koji mu je glavni cilj do kraja karijere: Da srušim Federera

Najbolji teniser sveta ne krije svoje ciljeve i planove

  • 8
Federer, Novak Djokovic Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, najbolji teniser sveta i vlasnik 17 Gren slem tiula otkrio je medijima u Italiji koji mu je krajnji cilj karijere.

Podsetimo, Đoković je ove sedmice započeo 286. nedelju na samom vrhu ATP-a i tako stigao legendarnog Amerikanca, svog idola Pita Samprasa, a sada je ispred njega samo Rodžer Federer.

-Moj najveći cilj ostaje da osvojim najviše Grend slemova. Da srušim rekord Federera - rekao je Đoković u Rimu, gde će učestvovati na Mastersu.

To nije toliko nerealno jer je srpski as na 17 trofeja na najznačnijim turnirima, odnosno dva manje od Rafaela Nadal i tri od rekordera Federera. S obzirom na to da se fizički odlično oseća i da može da igra 5 godina sigurno na vrhunskom nivou, rekord nije nedostižan.

Posle diskvalifikacije na US openu, gde je bio glavni favorit i svi su ga videli na tronu, priliku za popravni ima na Rolan Garosu koji počinje 28. septembra.

- Rafa je favorit. Odmah iza njega je drugi Dominik Tim - skinuo je iskusno sa sebe pritisak svetski broj jedan.

Pre toga Đokovića čeka zagrevanje u Rimu i, za početak, duel u drugom kolu sa pobednikom meča Tenis Sangren (SAD) – Salvatore Karuso (Italija).

Video: Novak Đoković o Federeru, Lejver kupu i budućim podvizima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kizza

    15. septembar 2020 | 16:06

    Nole, molim te odvali ih sve od života! Da niko posle tebe ne osvoji više GS, pa da svaki put kad o tome pričaju moraju da progutaju knedlu!

  • eNL

    15. septembar 2020 | 16:34

    e taman tako,prejaši ga, a nemoj zaboraviti i onoga jalovog bika sa majorke...da imaju da pričaju posle jedan drugom kad zvone na vrata...otvore se vrata a oni u plač...aaaa opet Novak.

  • Xyz

    15. septembar 2020 | 17:52

    Mozes ti Nole prestici Federera ,ti si kralj i vladar Gren slemova,a Federer nije nedodirljiv i nepobediv,uostalom to dokazuje i broj tvojih meceva protiv Federera,bolji si i imas vise pobeda protiv njega nego on protiv tebe.Napred ljudino .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA