≫ 

Ma, bravo: Olga Danilović eliminisala iskusnu Hrvaticu iz Top 20 i prošla u drugo kolo AO!

Veliki uspeh srpske teniserke

  • 10
Jelena Janković, Novak Đoković, Adria Tour, Olga Danilović Foto: Nikola Tomić

Srpska teniserka Olga Danilović napravila je veliko iznenađenje pošto je na startu Australijan opena eliminisala 19. teniserku sveta, Hrvaticu Petru Martić u tri seta 7:5, 3:6, 6:4.

Ušla je naša predstavnica u duel sa Martićevom sa namerom da se nadigrava, udarala je prilično jako i pokušavala da sakupi što više vinera. To je imalo i svoje nus pojave u vidu grešaka koje su često presecale dobru igru Danilovićeve. Tako je Hrvatica došla prva do brejka i potvrde za vođstvo od 3:1.

Ipak, krenulo je mnogo češće da ulazi servis, mnogo bolje da radi forhend, pa se Olga vratila ekspresno na 3:3. Borba se nastavila do 10. gema kada je Danilovićeva propustila set loptu, ali to nije učinila u 12. gemu kada je drugu brejk loptu konvertovala i prišla na set od pobede.

Drugi set je obilovao brejkovima, nažalost, više na štetu naše predstavnice pošto je pretrpela čak tri. Prvi je došao odmah na startu deonice, a Martić je vrlo lako došla do 5:2 i servisa za poravnanje u setovima. Olga je uspela da bude bolja na servis protivnice i da smanji na 5:3, ali već u narednom gemu dolazi novi udar hrvatske teniserke i ulazak u konačnu borbu.

Pretežno se kod mlađih teniserki desi taj momenat pada ukoliko se iskusnija i bolje rangirana igračica vrati u igru, ali to nije bio slučaj sa našom Olgom koja je, i pored brejka sa 3:1 Martićeve, dva puta u nizu oduzela servis protivnici i došla do vođstva od 4:3.

Ponovo je stigla razmena brejkova, tako da je Olga servirala za meč, a tu se ponela kao da je već 15 godina na WTA turu i zaključila veliko iznenađenje.

Danilovićeva će za još jednu stepenicu u žrebu Australijan opena igrati protiv Šelbi Rodžers koja je glatko iz daljeg takmičenja izbacila Frančesku Džons sa 6:4, 6:1.

Pre meča:

Olga je morala da prođe kroz tunel kvalifikacija, ali je ona to prilično uspešno rešila izgubivši samo jedan set savladvši redom Kucovu, Vikeri i Rainu. Odigrala je još jedan duel u ovoj sezoni, taman pre početka Australijan opena, ali nije bila uspešna na jednom od turnira u Melburnu pošto je eliminisana u prvom kolu od Minen u dva seta.

Sa druge strane, Martić je direktno nastupila u glavnom žrebu, a takođe je brusila formu na turniru u Melburnu gde je prošla prvo kolo, ali je već u drugom poražena od strane Rodžers.

Ovo je prvi međusobni duel Olge i Petre.

Video: Kirjos ponovo napao Noleta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA