I Medvedev podržao Novakovu ideju: Da li ćemo u 2021. godini gledati istorijsku sezonu u tenisu?

Na potezu je ATP...

  • 0
Danil Medvedev Tanjug

Ruski teniser Danil Medvedev podržao je ideju Novaka Đokovića da se više turnira tokom sezone igra na jednom mestu, odnosno da se napravi "balon" čpo ugledu na NBA ligu kako igrači ne bi morali svaki put da idu u karantin.

Medvedev je u sredu ujutru dobio Andreja Rubljova sa 3:0 i u polufinalu Australijan opena će igrati protiv Stefanosa Cicipasa koiji je šokirao Rafaela Nadala, a o Novakovoj ideju je rekao:

- Mislim da to nije loša ideja. Da budem iskren, ja nisam u ATP Savetu igrača, nisam ni direktor turnira da mogu da pričam preciznije zašto bi tako trebalo da bude ili ne. Ne znam, ako neko kaže da tako treba da se uradi, odlično. Ne znam kakva bi bila struktura svega toga, ali u ovom momentu mnoge zemlje počinju da uvode dodatne restrikcije, tako da je sve teže - poručio je Rus i nastavio:

- Hajde da vidimo kako će ići naredni turniri, Roterdam, Marsej, Singapur, Dubai, Doha...Da vidimo kako će biti tamo, da bismo više znali da li nešto da menjamo ili ne. Teško je reći. Definitivno, Novak ima dobru ideju i ako neko tako odluči da bude, super.

Podsetimo, i Aleksander Zverev je podržao ovu ideju prvog reketa sveta.

- Slažem se sa Novakom i o tome smo razgovarali pre nekoliko dana. Nemoguće je praviti krug putovanja kao što je sada. Mislim da bi ATP trebalo to da uradi i razmisli o toj temi. Da se igra na jednom mestu nekoliko nedelja, više turnira. Trenutno je u Evropi nemogući igrati pred publikom. Kakva je razlika u igranju turnira na drugom mestu? Tu su i ograničenja sa putovanjima. Uvek možemo da promenimo ime grada na podlozi ili bilo šta drugo, da bismo normalno igrali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA