Bez koncentracije: Lajovića u Majamiju izbacio Amerikanac kojeg je Novak lako savladao u Australiji

I to posle ogromnog preokreta u tri seta – 2:1

  • 1
Dušan Lajović Foto: Tanjug / AP

Mogao je Dušan Lajović kasno noćas da se domogne osmine finala Majamija, ali kao da nije imao dovoljno koncentracije, pa ni sreće da savlada Frensisa Tijafoa. Srpski teniser je posle preokreta pao pred američkim teniserom i tako propustio kolosalnu šansu da zakaže duel sa Danilom Medvedevim – 2:1 (1:6, 7:5, 6:3).

Fantastičan prvi set koji je Lajović odigrao, dao je nadu ljubiteljima tenisa u Srbiji da bi trenutno 26. igrač na ATP listi mogao da se nađe među najboljih 16 na turniru. Dušan je osvojio prvih pet gemova na meču i kao da je nakon tog perioda igre upao u neku vrstu zimskog sna.

Jer drugi set nije bio ni prbiližno „jednosmeran“ kao prvi. Amerikanac se fantastično držao, mada je Lajović u devetom i jedanaestom gemu imao ukupno četiri brejk prilike da faktički prelomi i reši ovaj meč u svoju korist. Kada to nije uradio, Tijafo je u poslednjem gemu iskoristio prvu i jedinu set loptu i tako poravnao na 1:1.

U poslednjem setu kao da su sve lađe bile potonule kod Lajovića. Za devet gemova, srpski teniser nije video nijednu brejk loptu, dok je Tijafo sa druge strane uspeo već u četvrtom gemu da oduzme servis svom rivalu i uspešno ga sačuva do samog kraja.

Naš teniser je tako nastavio sa serijom igara po sistemu „toplo-hladno“ i nikako ne uspeva da pronađe adekvatnu formu. Duel sa Tijafoom bio mu je treći u karijeri, a sada je Amerikanac taj koji ima prevlast u međusobnim okršajima, pošto je slavio na poslednja dva.

Video: Nole vikao Instagraaam i pravio šou na treningu sa 317. teniserom sveta Runeom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA