≫ 

Jeste Nadal kralj Pariza, ali Đoković drži jedan rekord Rolan Garosa koji Rafa nikada neće oboriti

Prvi reket sveta bi sledeće godine mogao da stigne i Džimija Konorsa

  • 4
France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Najbolji svetski teniser Novak Đoković u sredu veče (ne pre 20 časova) igra svoje 15. četvrtfinale Rolan Garosa protiv Italijana Matea Beretinija!

Nešto ranije tokom dana, svoje 15. četvrtfinale u Parizu protiv Dijega Švarcmana igraće i "kralj šljake" Rafael Nadal - čovek koji je 13 puta osvajao Rolan Garos, ali koji uprkos tome nikada neće oboriti jedan rekord koji Novak drži u Francuskoj.

Naime, predstojeći Đokovićev meč protiv Beretinija biće njegov 12. uzastopni u četvrtfinalu Rolan Garosa. Iako je do sada samo jednom osvojio titulu u Parizu, Novak od 2010. godine redovno ulazi u TOP 8.

S druge strane, Nadal je od 106 mečeva u Parizu dobio čak 104. puta. Jedina dva poraza viđena su 2009. i 2015. godine, dok Rafa 2016. nije učestvovao na RG. Trenutno je na pet uzastopnih četvrtfinala i s obzirom na to da ima 35 godina teško će prestići Đokovića koji takođe ispred sebe ima mogućnost da trenutni niz produži.

Zanimljivo, upravo je Đoković bio taj koji je prekinuo Nadalov iz 2015. godine, a sa 12 uzastopnih četvrtfinala na RG Novak je drugi igrač u Open eri koji je upisao toliko nastupa na Grend slemovima.

Rekord drži Džimi Konors koji je 13 puta uzastopno igrao četvrtfinala na US Openu, između 1973. i 1985. godine. Konors je 11 puta uzastopno igrao i četvrtfinale Vimbldona, kao i Ivan Lendl na US Openu. I Rodžer Federer ima 11 uzastopnih četvrtfinala na Australijen openu

Što se tiče meča Đokovića i Beretnijia u četvrtfinalu, nekadašnji Novakov trener Boris Beker smatra da je Italijan favorit.

- Za mene je Beretini u prednosti. Imao je slobodan dan, a ni ranije nije imao duge mečeve. Sada je vrlo pažljivo posmatrao duel sa Musetijem i video je da je Đoković pobediv - rekao je Nemac.

Ukoliko Đoković i Nadal slave u svojim četvrtfinalnim duelima, u polufinalu u petak gledaćemo njihov međusobni duel.

- Novak može da pobedi Nadala. Za sve druge je teško. Mislim da su uslovi poput brzine i suvoće bili savršeni za Rafu, ali smatram da Novak zapravo ima veće šanse, jer njegov servis postaje oružje. U prošlosti smo mislili da Novak ima veće šanse ako su uslovi otežani, ali to je bilo zbog Rafinog prilagođavanja s brze šljake jednog dana na sporiju podlogu drugog dana. I njegovo prilagođavanje je bilo veće nego Novakovo, ali videli smo u septembru da Rafi ne smeta koji su uslovi, ako ima vremena da se pripremi. Tako da mislim da je dobro za Novaka. Da li može da ga pobedi. Naravno, ako veruje u to - rekao je Mats Vilander.

Video: Mats Vilander: Ako neko može da pobedi Nadala na Rolan Garosu onda je to Đoković!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koko

    9. jun 2021 | 14:08

    Nadal... N°1

  • Srpkinja

    11. jun 2021 | 16:23

    NOVAK CE POBETITI NADALA 100% NIJE NADAL STO JE NEKADA BIO, NEKADA SE DROGIRAO PRED MEC, A SADA JE RANJIV KAO I SVI DRUGI

  • cetvrt finale

    9. jun 2021 | 17:53

    za cetvrt finale se ne dobija nista samo se racuna pobeda u finalu i titula

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA