≫ 

Pre 2 godine igrao turnire u Republici Srpskoj, sada je u četvrtfinalu US Opena posle senzacije

Van de Zandšulp šokirao Švarcmana

  • 1
Botic Van De Zandschulp Foto: Tanjug/AP

Holandski teniser Botik Van de Zandšulp, inače 117. na ATP listi, napravio je veliku senzaciju i u pet setova je izbacio Dijega Švarcmana sa US Opena - 6:4, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1!

Van de Zandšulp je tako postao prvi kvalifikant još od 2008. godine koji je ušao u TOP 8 u Njujorku, a protiv 14. igrača sveta na terenu je proveo skoro četiri i po sata. Ujedno, treći je kvalifikant ikada koji igra četvrtfinale US Opena.

Ove godine igra sezonu iz snova s obzirom na to da je uspeo da se kvalifikuje na sva četiri Grend slema, dok je u avgustu postao i najbolje rangirani holandski teniser. Kada već pominjemo holandske tenisere, vredi dodati da je Van de Zandšulp prvi posle Sjenga Šalkena (2003, 2004)  koji je igrao TOP 8 na nekom Grend slemu.

Zanimljivo, Van de Zandšulp je pre dve godine igrao Fjučerse u u Republici Srpskoj - u Prijedoru i Doboju! U prvom gradu je podigao i pehar, dok je u drugom izgubio u finalu.

Holanđanin će u četvrtfinalu igrati protiv drugog tenisera sveta Danila Medvedeva koji je u tri seta pobedio Evansa. Podsetimo, u pitanju je donji deo kostura koji na Novaka Đokovića "udara" eventualno u finalu.

- Mislim da niko pre turnira nije očekivao da ću dogurati do četvrtfinala. Nadam se da su ponosni u Holandiji - rekao je Van de Zandšulp posle meča sa Švarcmanom.

Video: Olga Danilović pokazala da poseduje očev gen: Puni koševe na treningu pred US open

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA