≫ 

Novak putuje bezbrižno u Francusku: Ministarka potvrdila da će Đoković moći da igra na Rolan Garosu

Neće mu biti potrebna potvrda o vakcinaciji

  • 1
Rolan Garos, Novak Đoković, Stefanos Cicipas Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ima ogromnih problema u Australiji, ali ako nešto ne treba da ga brine jeste to kako će ga dočekati u Francuskoj iz koje su stigle garancije da neće imati ama baš nikakvih problema da nastupi na Rolan Garosu.

Ministarka sporta ove zemlje, Roksana Maračineanu rekla je da neće biti prepreka za nevakcinisane igrače da u maju uđu u Francusku i nastupe na Rolan Garosu, uprkos omikron varijanti koja se širi kontinentom.

Naravno, širom kontinenta rastu brojke, baš kao i u Srbiji gde smo juče imali rekordan broj zaraženih, zbog čeka su mnoge zemlje već uvele mere u sprečavanju širenja zaraze.

Predsednik Francuske, Emanuel Makron je čak rekao da želi da "iznervira" (u pogrdnom smislu na francuskom jeziku) nevakcinisane, tako što će im učiniti život težim i naterati ih da prime dozu.

Novak nikada nije otkrivao svoj vakcinalni status i u Australiji je tražio izuzeće. Francuska mu to neće tražiti.

- Neće moći da prati istu organizacionu proceduru kao vakcinisani, ali će moći da učestvuje na Rolan Garosu, jer mu to protokoli u balonu dozvoljavaju - rekao je ministar sporta Francuske.

Video: Srđan Đoković grmi na australijske političare: Optužio ih za rasizam i citirao izreku svoje babe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA