Stan Džimija Hendriksa uskoro postaje muzej!

Stan legendarnog muzičara u Londonu povremeno je otvaran za javnost, ali sada je plan da to bude trajno, uz prostor za obrazovni program koji će pokrivati muziku od baroka do rokenrola

  • 1

Stan Džimija Hendriksa u Londonu postaće muzej, pišu britanski mediji.

Stan u Bruk stritu, koji se nalazi ulaz pored doma kompozitora Georga Fridriha Hendla biće restaurisan i "vraćen" u stanje u kakvom je bio 1968. godine.

Čuveni gitarista opisao je taj stan kao "jedini dom koji je imao" i njegovi obožavaoci decenijama pokušavaju da uđu u njega. Budući da je dom u kome je Hendl živeo pretvoren u muzej, plan je da se isto uradi i sa Hendriksovim stanom.

Stan je povremeno otvaran za javnost, ali sada je plan da to bude trajno, uz prostor za obrazovni program koji će pokrivati muziku od baroka do rokenrola, naročito ako se ima u vidu da neki muzički kritičari veruju da je Hendl uticao na način muziciranja Hendriksa.

Vesli Ker, predsedavajući londonskog komiteta Heritidž fonda koji se brine o Muzeju Hendla smatra da će otvaranje Hendriksovog muzeja u ulazu pored pokazati da muzika prevazlazi granice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA