VUČIĆ: Učinićemo sve da Srbija izađe iz krize (FOTO)

- Činjenica je da smo trošili mnogo više nego što smo zaradili, vreme je da proizvodimo mnogo više, pa smo veoma zadovoljni da jedan od najvećih ekonomskih ekspretara u svetu postaje deo tima Vlade Srbije - kazao je prvi potpredsednik vlade Srbije nakon sastanka sa Stros Kanom

  • 14

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je izuzetno zadovoljan što je jedan od najvećih ekonomskih stručnjaka u svetu gospodin Dominik Stros Kan odlučio da se priključi timu Vlade Srbije i pomogne u nalaženju rešenja za tešku ekonomsku situaciju u kojoj je zemlja.

- Pokušaćemo da definišemo naše kraktoročne, srednjoročne i dugoročne mere, učinićemo sve sto je potrebno da Srbija počne da izlazi iz krize. Zahvalan sam gospodinu Stros Kanu što je pristao da radi s ljudima iz vlade. Deo tima će biti ovde, deo u Parizu, konsultovaćemo se o svim važnim pitanjima, ali ćemo odluke donositi u skladu s najboljim interesima Srbije - rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon razgovora sa Stros Kanom u Vladi Srbije.

- Znam da je najlakše nastaviti život u žabokrečini, ali mi za razliku od drugih želimo da rešavamo probleme i da radimo. Da ne radimo ništa, ne bi nas ni napadali, jer običaj je u Srbiji da kad radite nešto, onda vas i napadaju. Napadali su nas i za nešto što nije istina, što nisu naše mere, ali napadali su nas kako bi pokazali da u Srbiji ne treba ništa da se menja - rekao je Vučić, i dodao: "Ali mi smo odlučili da menjamo stvari i da radimo".

Konstatujući da su mnogi pokušavali da zaustave promene i modernizaciju Srbije, Vučić je naglasio: "Ali mi nastavljamo punim kapacitetom i najviše se oslanjamo na našu energiju, na znanje i ne stidimo se da priznamo da želimo da primenimo iskustva modernog sveta i u našoj zemlji angažujemo ljude koji su tamo imali uspeha".

On je dodao da se angažmanu stranih stručnjaka dugo razgovaralo u Vladi, da su razgovori obavljeni s mnogim stranim kompanijama i ekspertima kako mogu da nam pomognu po pitanju fiskalnog deficita, ogromnog javnog duga, konstantnog pada proizvodnje.

- Činjenica je da smo trošili mnogo više nego što smo zaradili, vreme je da proizvodimo mnogo više, pa smo veoma zadovoljni da jedan od najvećih ekonomskih ekspretara u svetu postaje deo tima Vlade Srbije - kazao je Vučić.

Pripremljena su tri paketa mera vezanih za javni dug, deficit i poresku politiku, na kojima će raditi dva tima - jedan u Beogradu, drugi u Parizu, objasnio je Vučić.

- Reč je o merama za održivu i zdravu ekonomiju, zasnovanu na profitu, a ne na državnim subvencijama - rekao je Vučić, i poručio da ti potezi neće biti popularni, ali da su neophodni.

(D. Z. / M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alas

    17. septembar 2013 | 14:02

    Sve ti to lepo pricas,ali sve ti manje verujem!Zaboravljas da nisi vise opozicija!

  • nezadovoljština

    17. septembar 2013 | 13:42

    Kako li Vučić odvoji ove prste?

  • Boki

    17. septembar 2013 | 14:41

    Ucinite, ne mogu vise da podnesem reci: ucinicemo, uradicemo, ispitacemo, ucicemo... Pa dokle "cemo"?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA