"Federer je najdivniji igrač kog sam gledao": Mekinro setno o Vimbldonu bez Rodžera

Legendarni Švajcarac propustiće prvi londonski Grend Slem još od svog debija 1999. godine

  • 3
Rodžer Federer - Huber Hurkač Foto: Tanjug/AP

Istorija će biti ispisana na narednom londonskom Grend Slemu, Vimbldon će prvi put proteći bez svoje ikone i najvećeg miljenika navijača, legendarnog Rodžera Federera, koji, od 1999. godine do danas, nije propustio nijedan znameniti "All England Club" turnir.

Mnogima će biti neobično, čudno, za mnoge će biti prazno, ali život ide dalje, dolaze neka nova imena, tu su još uvek neki stari asovi koji će nastaviti da uvesaljavaju englesku vlastelu.

Tako rezonuje i slavni Džon Mekinro, ne treba tugovati za Rodžerom već se osetiti privilegovano i zahvalno što se takav as pojavio i što je bio toliko dugovečan u Londonu - duže od dve decenije. Podsetimo, Rodžer je svoju vimbldonsku karijeru počeo juniprskom titulom 1998. godine, već naredne je debitovao među seniorima, a ostalo je, kažu, istorija.

- Dvadeset godina, ali morate gledati pozitivnu stranu (neigranja Federera, prim. aut) - kaže Mekinro.

- U tih dvadeset i "kusur" godina imali ste toliko prilika da gledate Rodžera, da uživate u igri i pobedama tog momka. Dakle, moramo da se nadamo da je zadovoljan i srećan šta god da odluči. Ima 40 godina. Dogurao je ovoliko daleko. To je neverovatno - svaka Džonova reč je oda Švejcarcu, prenosi Rojters.

Džon Mekinro, Patrik Mekinro Foto: Carmen Mandato / Getty images / Profimedia

Rodžer je, podsetimo, osam puta dizao trofej na Vimbldonu, ove godine ga preskače, ali ne planira da stavlja tačku na karijeru - najavio je povratak za 2023. godinu. Prethodno, u septembru, igraće egzibiciono sa Rafaelom Nadalom u Lejver Kupu u Londonu, a istog meseca i u rodnom Bazelu.

- Rodžer Feder je živa legenda, to svi znamo. On je epitom onoga što želite da vaše dete bude kad odraste. On je najdivniji igrač kojeg sam imao prilike da gledam. Idolizovao sam roda (Lejvera), a Rodžer je njegova napredna verzija - sipao je pohvale Mekinro za Švajcarca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA