NISU SRBI ZA EVROPU: Partizan i Voša ispali! (VIDEO)

Vojvodina okončala evropsku odiseju porazom od Šerifa u Tiraspolju 2:1, crno-beli doživeli debakl u Tunu 3:0

  • 17

Fudbaleri Partizana i Vojvodine vodili su odsudne bitke za plasman u Ligu Evrope. Novosađani nisu uspeli protiv moldavskog Šerifa iz Tiraspolja pošto su poraženi 2:1 posle 1:1 na svom terenu, dok su crno-beli u posle 1:0 u Humskoj doživeli pravi slom u Švajcarskoj protiv Tuna, 0:3.

Za srpske klubove postoji još jedna šansa da zaigraju u Ligi Evrope jer je UEFA odlučila da zbog suspenzije Fenerbahčea žrebom odredi jedan od gubitničkih timova koji će nastaviti takmičenje, da bi se popunio predviđeni broj, ali pitanje je da li će imati toliko sreće.

TOK MEČEVA

Tiraspolj 3. minut - Slobodan udarac za Šerif, nabačena lopta u kazneni prostor, odbrana Vojvodine lako raščišćava, a potom je usledio relativno opasan napad. Zanimljivo da su domaćini počeli bez ijednog moldavskog fudbalera u startnoj postavi.

Tiraspolj 5-6. minut - Dve dobre prilike za Šerif prvo prodor Rikardinja po desnoj strani i nabačena lopta pred gol, a potom posle kornera stopostotna šansa, ali Trajković spasava.

Tiraspolj 12. minut - Skoro bezopasan udarac domaćih iz daljine, Delač lako hvata.

Tiraspolj 16. minut - Zapretila je i Vojvodina posle drugog kornera, ali niko nije bio dovoljno umešan da iz blizine loptu pošalje u gol. Škuletić je samo okrznuo.

Tiraspolj 17. minut - Žulijam šutira iz daljine, Delač ponovo siguran.

Tiraspolj 27. minut - Zatišje, već neko vreme nema bitnih dešavanja, igra se između dva šesnaesterca.

Tiraspolj 30. minut - Voša ponovo preti, posle kornera i odbijene lopte Novosađani su nastavili akciju, Vukčević se našao u šansi, ali šutirao je iz blizine pored gola.

Tiraspolj 32. minut  - Odmah je usledilo novo uzbuđenje pred golom Šerifa i ponovo korner za Vojvodinu. Centaršut Vranješa, zatim udarac Đurića, Tomić brani.

Tiraspolj 35. minut - Fudbaleri Šerifa pogađaju prečku, posle nabačene lopte pred gol Fernando je imao sjajnu šansu, srećom nije bio dovoljni precizan, a golman Vojvodine potom je uhvatio loptu koja se odbila od prečke.

Poluvreme u Tiraspolju.

Tun 1. minut - Krenuo je i Partizan, početni udarac izveli su fudbaleri srpskog šampiona koji imaju odličnu ppodršku nekoliko stotina navijača.

Tiraspolj 46. minut - Nastavak meča između Šerifa i Vojvodine.

Tiraspolj 49. minut - Loše za Vošu, povredio se Škuletić. Umesto njega u igri je Kaluđerović.

Tun 7. minut - Opasan centaršut pred gol Partizana, Stojković hvata.

Tiraspolj 51. minut - Ponovo opasnost iz prekida. Mojal je šutirao iz slobodnog udarca, za malo pored gola.

Tiraspolj i Tun - GOOOL 1:0 i 1:0 .Oba srpska kluba primila su gol skoro istovremeno Kristijan Šnojvli je zatresao mrežu Partizana, što je ubrzo izazvalo nerede na tribinama. U Tiraspolju greška odbrane Vojvodine omogućila je Žulijamu da neometan postigne gol, posle centaršuta Mojala i dobrog odigravanja glavoom Ise, dok je golman Delač izleteo u prazno.

Tun 25. minut - Velika šansa Mitrovića koji postiže gol, ali uzalud dosuđen je ofsajd.

Tiraspolj 67. minut - GOOL 2:0 Fernando. Strahovit šut Fernanda sa oko 30 metara, koji  šanse Vojvodine za prolaz dalje svodi u domen teorije.

Tun 31. minut - Stopostotna šansa za Švajcarce. Vitri srećom ne koristi.

Tun 34. minut - Raspad sistema u odbrani Partizana Marko Šnojvli bio je u velikoj šansi slava, šutira pored gola. Odmah zaitim nova opasnost i prečka.

Tiraspolj 71. minut - Dvostruka izmena u Vojvodini Tumbašević umesto Poletanovića, Denković umesto Đurića.

Tun 36. minut - Nova prilika za domaćine, ovog puta posle kornera, Stojković maši centaršut, Zufi promašuje gol.

Tun 43. minut - Konačno šansa za Partizan, Malbašić međutim gađa u golmana. U nastavku lopta dolazi do Mitrovića koji je tražio penal jer je Sulmoni igrao rukom.

Tiraspolj 90. minut - GOOL 2:1. Leković je iskoristio nabačenu loptu Vulićevića i glavom savladao Tomića.

Kraj u Tiraspolju Vojvodina je elimninisana, poluvreme u Tunu.

Tun 48. minut - GOOOL 2:0. I drugi brat Šnojvli, Marko zatresao je mrežu crno-belih posle duele sa Stankovićem koji je sam os sebe pao i omogućio protivničkom fudbaleru da obiđe Stojkovića i donese Tunu rezultat koji ga vodi dalje.

Tun 5o. minut - Prilika za Hedigera koji glavom šutira preko gola Partizana.

Tun 64.minut - Partizan je dvaput zapretio, prvo pokušaj Jojića iz daljine, onda sličan udaracMitrovića koji se prilikom šuta povredio pa ga je zamenio Grbić. Prethodno je umesto Saše Ilića u igru ušao Andrija Živković.

Tun 71. minut - Nova pretnja Kristijana Šnojvlija koji sa oko 18 metara gađa tik iznad prečke.

Tun 73. minut - najbolja šasa za Partizan, Malbašić glavom sa svega nekoliko metara, Favr brani.

Tun 75. minut - GOOL 3:0 Zufi. Kazna za promašaj ekspresno je stigla. Zufi je iskoristio dodavanje saigračl koji je, iako na zemlji, uspeo da mu doturi loptu, a onda silovito šutirao sa 18 metara. Stojković je zakačio loptu, ali nedovolno da je spreči da uđe u gol.

Tun 81. minut - Odlična odbrana Stojkovića prilikom pokušaja Sigfrida.

Tun 86. minut - Opasan napad domaćina, Sadik je oboren pred kaznenim prostorom. Sanogo iz slobodnjaka gađa visoko preko gola.

Tun 90. minut+1 - Direktan crveni karton za Aksentijevića posle faula nad Vitverom.

Kraj!

ŠERIF - VOJVODINA 2:1

(Žulijam 59, Fernando 67 - Leković 90)

Stadion: Šerifa. Gledalaca: Sudija: Toni Šapron (Francuska)

ŠERIF: Tomić, Balima, Metua, Samardžić, Paje, Selestino, Mojal (od 76. Pašenko), Fernando (od 90+7 Bolsakov), Rikardinjo, Isa, Žulijam (od 90+3 Paireli).

VOJVODINA: Delač, Vulićević, Đurić, Trajković, Leković, Radoja, Poletanović, Alivodić, Vranješ, Vukčević, Škuletić (od 49. Kaluđerović).

TUN - PARTIZAN 3:0

(K.Šnojvli 15. M. Šnojvli 48, Zufi 75)

Stadion: Arena Tun. Gledalaca: 8.000 Sudija: Danijele Orsato (Italija)

TUN: Favr, Sulmoni, Sigfrid, Vitver, Luti, Zufi, Hediger, K. Šnojvli (od 76. Martinez), Širinci, Sanogo, M. Šnojvli (od 82. Sadik).

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Obradović, Stanković, Volkov, Malbašić (od 82. Brašanac), S. Marković, Jojić, Ilić (od 64. Živković), Ninković, Mitrović (od 67. Grbić).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA