SVAKA ČAST: Kompanije i dalje šalju pomoć ugroženima

Kao i prethodnih dana, broj kompanija koje pomažu ugroženom stanovništvu u područjima ugroženim poplavama sve je veći. Pogledajte ko se sve priključio ovoj akciji

  • 2

Veliki broj kompanija priključio se akciji i donirao pomoć građanima koji su ugroženi katastrofalnim poplavama. Broj ovakvih kompanija, iz dana u dan, sve je veći, a donacije su kako novčane, tako i robne.

* Kompanija Telekom Srbija saopštila je da korisnici mt:s mreže nastavljaju da doniraju sredstva putem SMS broja 1003 za pomoć područjima pogođenim poplavama, i do danas u 14 časova poslali su 612.611 poruka, čime je obezbeđeno 61,2 miliona dinara, koji će biti upućeni za pomoć najugroženijim.

* Kompanija Ninamedia uputila je pomoć ugroženima od poplava u vrednosti od 500 000 dinara. Ninamedia je pomoć donirala u pijaćoj vodi – ukupno 22.446 boca poslato je ugroženima u Obrenovcu i Moroviću

* Pomoć ugroženima od poplava dao je i Auto centrar VMS u saradni sa sajtom www.registracija-vozila.rs, koji je obezbedio besplatnu autodijagnostiku i kontrolu tehničke ispravnosti vozila. Vlasnici motornih vozila kao dokaz o uplati pomoći za stanovnike ugroženih regija na uvid treba da prilože kopiju uplatnice bez obzira na visinu novčanog iznosa.

* Direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) Radojica Rovčanin, uplatio je danas 500.000 dinara lične pomoći na račun Vlade Srbije za pomoć nastradalima u poplavama

* Telekom Austrija Grupa, čiji je član domaći operater Vip mobile, danas je donirala 60.000 evra za pomoć ugroženima od polava u regionu. Za Srbiju je odvojeno 30.000 evra i taj iznos je uplaćen na račun Vlade Srbije.

* Češka kompanija "Metrostav" pripremila je donaciju Srbiji koja bi u Beograd trebalo da stigne sutra. Kompanija je pripremila pumpe, agregate i uređaje za isušivanje.

* Izdavačka kuća "Vulkan izdavaštvo" i knjižare "Vulkan" uplatile su 1.000.000 dinara na račun koji je Vlada Republike Srbije otvorila za pomoć ugroženima u poplavama. Osim toga, doniraće i knjige, bojanke i slikovnice za decu u vrednosti od 500.000 dinara, koje će biti podeljene po prihvatnim centrima u kojima su smeštena deca. Takođe, od svake knjige kupljene preko sajta www.vulkani.rs, biće donirano 50 dinara.

* Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu uplatio je na račun za humanitarnu pomoć Vlade Srbije pet miliona dinara i na račun opštine Ub još milion dinara. Svi humanitarni letovi oslobođeni su plaćanja svih dažbina i naknada za usluge. Takođe, od novca sakupljenog dobrovoljnim prilozima zaposlenih, kupljena je velika količina higijenskih sredstava, konzervirane hrane i opreme i hrane za bebe.

* Fakulteti Univerziteta u Kragujevcu i Rektorat te visokoobrazovne ustanove uplatili su na račun Vlade Srbije nešto više od četiri miliona dinara za otklanjanje posledica poplave.

* Microsoft Srbija je, za sada, Crvenom krstu Srbije donirao 72.600 američkih dolara, kao i softver koji će omogućiti lakši i efikasniji rad svih kancelarija ove humanitarne organizacije, u vrednosti od 295.240 dolara. Kompanija je takođe obezbedila licence za 20 laptop računara koje je donirala kompanija Gigatron, donirala je 10 mobilnih telefona u saradnji sa kompanijom Asbis, kao i isto toliko laptop kompjutera, te prateću opremu (produžne kablove, portabl punjače za mobilne telefone i slično). Obezbeđen je i softver za računare koje je Coca-Cola poklonila Crvenom krstu.

* Kompanija Procter&Gamble iskreno brine o zajednicama u kojima radi i posluje, i kao segment naše posvećenosti poboljšanju života ljudi, naši brendovi, zaposleni, kao i naši partneri, zajedničkim snagama pokušavaju da pomognu i doprinesu barem delimičnoj normalizaciji stanja u stradalim područjima. Ukupna vrednost današnje donacije procenjuje se na približnu vrednost od 90.000 američkih dolara.

* U procesu pružanja pomoći najugroženijim sugrađanima i saniranja posledica prouzrokovanih poplavama, kompanija Victoria Group donirala je do sada preko 15,5 miliona dinara u ove svrhe.

Pored direktne novčane pomoći od 10 miliona dinara, kompanija i njene članice – Sojaprotein, Victoriaoil, Veterinarski zavod Subotica, Victoria Logistic, Luka Bačka Palanka, Fertil, Riboteks, SP laboratorija i Victoria Starch, donirale su zajedno preko 52.000 konzervi i tegli konzervisane hrane za ljude, 5.300 boca flaširanog suncokretovog ulja i 7.600 gelova za dezinfekciju, ali i tonu hrane za pse, tonu nafte i blizu 140 tona peska za potrebe nasipanja sigurnosnih bedema.

* JTI Fondacija donira opremu za sanaciju ugroženih područja u vrednosti od 6,5 miliona dinara kao podršku stanovnicima Srbije pogođenim katastrofalnim poplavama. Oprema uključuje prenosive pumpe za odvodnjavanje i neophodna odela za tehničke intervencije sa opasnim materijama i namenjena je Sektoru za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Srbije.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gt

    23. maj 2014 | 12:32

    A miskovic,karić,nelt,mk grupa,rudnap,eft,apatinska pivara,karlsberg jel ima nesto od ovih. A ne oni moraju da pripreme jahte za leto..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA