SVE JE SPREMNO: Otvorena još jedna skijaška sezona na Kopaoniku (FOTO)

Ovog vikenda sve posetioce Kopaonika i MK Mountain Resorta očekuju brojna takmičenja, popusti, a i pored toga što snega nema, dobar provod je zagarantovan

  • 1

Ovog vikenda održava se peti po redu Ski Opening Kopaonik u organizaciji MK Mountain Resorta i Skijališta Srbije. Dobar program i promotivne cene smeštaja i ski karata privukle su i ove godine veliki broj gostiju u ovaj najpopularniji ski centar, a u želji da izađu u susret svim posetiocima Kopaonika, JP Skijališta Srbije donelo je odluku da produži promotivni period do četvrtka 11. decembra.

Popust od 70 odsto na cene ski karata će važiti do 12. decembra, a prema prognozi vremena očekuje se od nedelje 7. decembra zahlađenje koje će doneti sneg, što će omogućiti optimalnu pripremljenost u periodu u kojem će važiti promotivne cene.

Iako će skijanje zbog nedostatka snega ovog vikenda na Kopaoniku izostati, dobar provod je zagarantovan, pa je tako na žurci povodom otvaranja zimske sezone, koja je održana sinoć, nastupao Amadeus bend, dok će goste večeras zabavljati Beatshakersi, a u subotu atmosferu će dovesti do usijanja Nataša Bekvalac.

- U MK Mountain Resortu su ostvarena očekivanja u vezi sa prodajom kapaciteta za ovu zimsku sezonu, a sve je veće interesovanje gostiju iz regiona, ali i Rusije, Rumunije, Grčke i Turske, što je rezultat uloženih napora u poslednje četiri godine - rekao je direktor MK Mountain Resorta Nikola Avram, pa dodao:

- Pred narednu ski sezonu uspostavljena su četiri čarter leta iz Moskve za Niš, kao i čarter let iz Turske u januaru i februaru što će doprineti većoj tražnji na ovim tržištima koja su krucijalna za našu ponudu.

Iz JP Skijališta Srbije su poručili da su što se tiče puštanja skijališta u rad potpuno spremni. Pre 10 dana su osvežavali staze, ali trenutna temperatura im ne ide na ruku, zbog čega će čim se budu stekli uslovi nastaviti sa pripremanjem staza za puštanje u rad.

- Ljubitelje skijanja i borda ove sezone na Kopaoniku očekuje puno novina jer je iza nas godina velikih investicija i završavaju se radovi na izgradnji dve šestosedne žičare na lokacijama Krčmar i Gvozdenac. Umesto stare dvosedne žičare na Krčmaru, postavlja se šestosed kapaciteta 1.800 skijaša na sat, a ista žičara se postavlja i na Gvozdencu - rekao je v.d. direktor JP Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić.

Pored ovih novina, ljubitelji zimskih sportova posebno na Jarmu i Gobelji mogu da očekuju novu pokretnu traku dužine oko 70 km koja je u završnoj fazi izgradnje, a radi se i na produženju Malog Jezera.

- Ova ski instalacija biće produžena za oko 60 metara i skijaše i bordere će izvlaičiti do staze Sunčana dolina - istakao je Ljevnaić.

Najavljena su i sportska takmičenja, kao i revija poznatih brendova zimske opreme, a za ljubitelje adrenalinskih sadržaja, danas su besplatni bob na šinama, zip line i tjubing.

Ski Opening Kopaonik je prvi put održan 2010. godine u organizaciji MK Mountain Resorta i Skijališta Srbije, a sve po ugledu na popularne evropske ski centre, sa ciljem da se na simboličan način obeleži otvaranje ski sezone na Kopaoniku.

Nakon pet godina, događaj je postao poznati turistički brend koji svake godine na Kopaonik privlači sve veći broj gostiju iz celog regiona. Ove godine očekuje se veliki broj gostiju tokom trajanja ove manifestacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA