PRETI LI I SRBIJI NAPAD NA VIDOVDAN? Da li među 30.000 azilanata ima terorista?

- Treba očekivati nekoliko incidenata, čija je funkcija da podignu strah, budući da su sve te najave formiranja suda za ratne zločine na Kosovu signal Albancima da počiste svedoke koji im smetaju - kaže kriminolog Zlatko Nikolić

  • 44

Okolnosti u kojima Srbijom slobodno šeta nekoliko desetina hiljada emigranata iz muslimanskih zemalja, a broj vehabija dostiže nekoliko stotina, baš kao i današnji teroristički napadi u Francuskoj i na plažu u Tunisu gde je ubijeno 13 turista učinile su da zaziremo od jednog od najvećih srpskih praznika, 28. juna! Preti li i Srbiji napad i to baš na Vidovdan, kako se nedavno spekulisalo?

Da bojazan bude veća učinilo je i to što su baš na Vidovdan kosovski džihadisti najavili čak tri udara na jug i centralnu Srbiju!

TERORISTIČKI NAPAD U TUNISU NA PLAŽI: Ubijeno 13 turista, ne zna se da li ima Srba!

Imajući u vidu tvrdnje generala Momira Stojanovića, nekadašnjeg prvog čovek Vojno bezbednosne agencije (VBA) i predsednika skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, da kosovski teroristi planiraju da izvedu tri teroristička napada između 25. i 28. juna, građani Srbije strahuju za svoju bezbednost.

(UŽIVO) NOVI NAPAD U FRANCUSKOJ: Muškarcu ODRUBILI glavu, zastava ISIS-a pronađena pored tela (FOTO)

Prema njegovim rečima, udari koje teroristi planiraju da izvrše na jugu zemlje i u centralnoj Srbiji trebalo bi da izgledaju kao klasični teroristički napadi džihadista.

JEZIVE FOTOGRAFIJE MASAKRA TURISTA NA PLAŽI U TUNISU: Krv pljuštala na sve strane! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Džihadisti su početkom juna dobili čak  i verbalni podsticaj od terorista "Islamske države", koji su ih u video poruci pozvali na pokolj Srba i Bosanaca.

Printskrin: ALHAYAT Printskrin: ALHAYAT

- Ovog puta, iza njih bi se krio još jedan viši cilj - uklanjanje opasnih svedoka koji bi mogli da daju značajne dokaze protiv bivših lidera OVK - kaže kriminolog Zlatko Nikolić dodajući - To je posao koji mora biti dovršen pre formiranja novog suda za ratne zločine na Kosmetu, po tradicionalnoj albanskoj metodi borbe za "pravdu".

TERORISTI NAPADAJU OKO VIDOVDANA: Kosovski džihadisti planiraju tri udara na jug i centralnu Srbiju! (VIDEO)

Kada se tome doda malo statistike, prema kojoj u Srbiji trenutno ima samo 300 azilanata u centrima za njihov smeštaj, nasuprot cifri od oko 30.000 njih koji borave u našoj zemlji, kao navodnom odmorištu pre nastavka puta u bolje sutra (Mađarsku i zemlje EU, prim.aut.) postavlja se logično pitanje: da li je realno verovati da među njima nema baš nijednog muslimanskog ekstremiste, posebno ako se ima na umu da većina emigranata dolazi upravo iz ratom zahvaćene Sirije?

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zaključak koji se sam po sebi nameće jeste da, uprkos njihovim uveravanjima da nema razloga za brigu, graničnoj policiji promiče značajan broj emigranata, koji najčešće na teritoriju naše zemlje dolaze u organizovanim grupama, predvođeni krijumčarima ljudi.

DA LI IH IMA 300 ILI 30.000? Šta mislite koliko azilanata zaista šeta Srbijom?

Podaci kojima raspolažemo govore da od oko hiljadu džihadista u Srbiji, njih 200 živi u Beogradu: Stacionirani su prvenstveno na Ledinama i u Zemunu, gde na Vojnom putu imaju i svoj mesdžid (džamija bez minareta), ali ih ima i na Paliluli, naselju Medaković i u centru grada. 

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Printskrin/Live Leak Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Printskrin/Live Leak

Uglavnom se radi o izbeglicama sa KiM, koje se okupljaju najčešće u Bajrakli džamiji i finansiraju iz Beča.

Uz ovakvu rasprostranjenost, naivno je verovati da se baš niko od njih nije dosetio da iskoristi ovu jedinstvenu priliku i u svoje redove vrbuje neke od svojih sunarodnika koji su upravo stigli u Srbiju - legalno ili ne.

OVO JE NAJMLAĐI UBICA ISIS-a: Bio je miran i povučen dečak, a onda su ga vrbovali... (FOTO)

Kako objašnjava kriminolog Zlatko Nikolić, ovde se ne radi samo o brojkama i šansama, već je stvar malo složenija, što ne znači da nam ne preti nikakva opasnost.

Foto: Telegraf, Tanjug/AP Foto: Telegraf, Tanjug/AP

- Unesrećene je teško "obraditi". Gladan čovek ne može da razmišlja o tome kako da napakosti drugom, ali "ako ih nahrane" mogu da ih iskoriste. Standardni sistem bi bio da na 100 azilanata obezbede jednog teroristu "spavača", čija uloga je da se prilagodi  okolini  u kojoj se nalazi i bude što neprimetniji, dok ga vođe ne pozovu i daju mu određeni zadatak. To što nemamo zvanične podatke o tome, ne znači da oni ne postoje, ali istovremeno ne treba podleći strahu - kaže Nikolić za Telegraf.

RATNICI ISLAMSKE DRŽAVE U BOSNI: Teroristi kupuju zemlju na svega 260 km od Beograda! (VIDEO)

U prilog tezi da Srbija ovih dana i nije najbezbednije mesto na svetu, ide i činjenica da se jedan deo "matičnih" vehabista bavi kriminalom i to najčešće ilegalnim prebacivanjem migranata preko Srbije, trgovinom drogom i regrutovanjem boraca za Siriju uz pozamašne novčane nadoknade.

Foto: carina.rs Foto: carina.rs

- Povezani su sa mesdžidima u Prizrenu, Bujanovcu i Gračanici, a njihov zajednički cilj je da regrutuju nove pripadnike i pružaju logističku pomoć centrima na Kosovu i u BiH - navodi Nikolić.

VEHABIJE U BEOGRADU PORUČUJU: Sledimo samo put Alaha!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Takođe, ne treba zaboraviti da teroristički napadi nikada nisu posledica pukog verskog fanatizma, kao i da je, kako kaže Nikolić, pogrevanje islamofobije na tuđoj teritoriji više puta oprobana taktika Zapada.

- Sama učestalost  najava o formiranju suda za ratne zločine na Kosovu znači indirektan signal za Albance-teroriste "skidajte one koji mogu da vam naude". Taj signal šalju oni koji su ih stvorili i kojima odgovara ova najezda emigranata na Evropu. Oni jesu ojadili taj nesrećan narod  po Aziji i Africi, ali su to uradili da bi ojadili Evropu. Zato treba očekivati nekoliko incidenata, čija je funkcija da podignu strah - ističe Nikolić, podsećajući na dobru staru mantru "zavadi, pa vladaj".

(Jovana Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ка

    26. jun 2015 | 20:35

    Važno da ste svi pljuvali Seselja koji je to prvi najavio.

  • Ogi

    26. jun 2015 | 19:40

    Ne dao Bog da se sta desi,Srbi su na kraju zivaca.Pozz svim ljudima dobre volje.

  • Miki

    26. jun 2015 | 19:26

    Sad ste se setili. Ja stalno pisem a vi neobjavljujete. Najsigurniji je ulaz u svaku zemlju. Siptomaticno je sto je sad-odmah krenuli "azilanti" ka Evropi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA