OVAJ DEČAK JE ODRUBLJIVAO GLAVE ZA ISIS: Da to nisam uradio, UBILI bi mene!

Džihadisti su prošle godine osvojili jazidske gradove, starije muškarce likvidirali, a žene i devojčice zarobili. Desetak mladića su naučili kako da odrubljuju glave i naterali ih da prihvate islam, a zatim ih "pretvorili" u ekstremiste

  • 1

U poslednje vreme smo svedoci mnogobrojnih situacijam u kojima Islamska država za svoja svirepa ubistva koristi dečake. On ih obučavaju za buduće borbe i od njih žele da naprave džihadiste koji će odrubljivati glave i ubijati svakog ko im zasmeta. Među njima je i Jahja (14), dečak kojeg je Islamska država otela iz zajednice Jazida.

LOŠE UTIČE NA MUSLIMANE I PLAŠI DECU? Vođa Islamske države zabranio brutalni snimak dečaka dželata

Džihadisti su prošle godine osvojili jazidske gradove, starije muškarce likvidirali, a žene i devojčice zarobili. Desetak mladića su naučili kako da odrubljuju glave i naterali ih da prihvate islam, a zatim ih "pretvorili" u ekstremiste.

Dečak Jahja je posvedočio o tome kako je on bio među 120 dečaka koji su dobili lutku i mačeve, nakon čega im je naređeno da lutki odrube glavu. U početku nije znao kako da to uradi, kako da drži oružje i kako da ga koristi.

Pored Jahje, od strane džihadista su bili zarobljeni i njegova majka i brat, koji su bili u zatočeništvu u gradu Sulag. Nakon toga su odvedeni u Raku, dečake su poslali u kamp za treniranje Farouk i dodeljena su im muslimanska imena. U kampu su trenirali ukupno 5 meseci po 10 sati dnevno.

Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson

ODRUBIO MU GLAVU KO OD ŠALE: Dečak (10) odsekao glavu vojniku pa se slikao s njom kao da je trofej (UZNEMIRUJUĆI FOTO) (VIDEO)

- Rekli su mi ako to ne učinim da će me ubiti. Prisilili su me da to učinim. Jednom su nam pokazali kako izgleda obezglavljivanje pilota i druge video-snimke napada. Svake nedelje smo gledale iste snimke - rekao je dečak.

Humanitarna udruženja iz Sirije tvrde da je dokumentovano minimum 1.100 dečaka mlađih od 16 godina u takvim kampovima. Najmanje 52 je ubijeno, uključujući i 8 bombaša samoubica.

Priintskrin: YouTube/iuyf Priintskrin: YouTube/iuyf

Dečak iz ove priče pobegao je iz kampa pre 4 godine. Borci su otišli iz kampa kako bi izveli napad, a dok su preostali čuvari spavali, on i njegov brat su pobegli. Tražio je prijatelja iz kampa da pođe sa njima, ali je on odbio i kao razlog naveo to što je sada musliman.

Majka mu je bila kod kuće sa drugim otetim Jazidima, vrlo blizu. Uspeo je da kontaktira ujaka iz Iraka, koji je platio za dečaka i majku, pa su svi zajedno otišli u iračko-kurdski grad Dohuk, gde i sada žive.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prle

    21. jul 2015 | 12:03

    Isto to su radile osmanlije otimali I obucavali da postanu ubice.Cudi me da se snimak od pre 4g. Sad prikazuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA