BROJI POSLEDNJE SATE ŽIVOTA: Da li će Tomislavu presuditi NAJBRUTALNIJI džihadista na svetu?

Obućina tvrdi kako se vidi da čovek sa snimka ima iskustva u ubijanju

  • 20

Čitav region moli se za spas zarobljenog Hrvata, koji broji poslednje sate, nakon objavljivanja džihadista da će mu odrubiti glavu. Mnogi stručnjaci za terorizam pokušavaju otkriti ko je čovek koji s nožem u levoj ruci stoji uz otetoga Tomislava Salopeka. Slažu se da je taj čovek zasigurno ranije već ubijao. Postoje i brojne spekulacije kako uz Salopeka stoji ozloglašeni britanski državljanin Džihadi Džon, međutim, takve se tvrdnje ne mogu potvrditi.

OVO JE TOMISLAV, ČOVEK KOME ĆE ISLAMSKA DRŽAVA ODRUBITI GLAVU: Evo šta može da ga spase sigurne smrti! (VIDEO)

- Organizacija sa Sinaja pre nije pretila na ovakav način. Ovo im je prvi put da koriste ISIL-ove metode, jer su dosad, isključivo bombaškim i samoubilačkim napadima ciljali na vojne i policijske objekte na Sinaju te turističke destinacije. Ta novost pokazuje i nastavak davanja potpore i lojalnosti pripadnicima Islamske države - kazao je za "24sata.hr" Vedran Obućina, stručnjak za Bliski istok na Sveučilištu u Rijeci.

Džihadista koji je odrubio glavu novinaru je veliki navijač Mančester junajteda!

Osim toga, Obućina tvrdi kako se vidi da čovjek sa snimke ima iskustva u ubijanju.

Foto: Facebook Foto: Facebook

S druge strane, internet je preplavila i snimka na kojoj se nalazi muškarac sličan otmičaru koji na snimci stoji pored Salopeka, iste je visine i odeven u istu uniformu kao on. S nožem u levoj ruci stajao je iza zarobljenika, kojega je nakon snimke i ubio. ISIL ima više egzekutora, pa je teško sa sigurnošću reći o kojemu se tačno radi, smatraju stručnjaci.

PORODICA OTETOG HRVATA U ŠOKU: Nema dobrih vesti, svi su zabrinuti! (VIDEO)

- Setite se samo snimaka masovnih pogubljenja u kojima i po dvadesetak krvnika istovremeno odrubljuje glavu žrtvi - kaže Mate Laušić, general pukovnik i bivši načelnik Uprave vojne policije.

Brojna su nagađanja podstaknuta i činjenicom da krvnik nož drži u levoj ruci, međutim, Laušić kaže kako to ni u kojem slučaju ne mora nužno značiti da je on levak.

- Kad je u pitanju uniforma s pustinjskom šarom, ona sama po sebi nije neuobičajena. No sve uniforme tih terorista, pa i one crne, imaju vrlo zanimljiv kroj. To nisu uniforme koje možete kupiti ili nabaviti u nekom army shopu te je očito da su rađene posebno za njihove borce - zaključuje Laušić.

(Telegraf.rs / 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snezana яяя

    8. avgust 2015 | 12:35

    Juce sam se na Ostrogu molila za zivot ovog coveka, Sv. Vasilije Ostroski je cudotvorac i verujem da ce uslusiti moje molitve, i da cu po zavrsetku letovanja svratiti na Ostrog ponovo i uraditi ono sto sam obecala u molitvi ako ovog coveka Bog spasi, Boze pimozi mu da se vrati ziv svojima.

  • Andras

    8. avgust 2015 | 12:56

    Molim se bogu za oslobadanje i povratak familiji!

  • Dragan

    8. avgust 2015 | 12:21

    Uzas gde ide ovaj svet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA