POLITIKA RECIPROCITETA: Iran zabranio ulazak u zemlju američkim državljanima

Američki predsednik do daljeg je zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbeglicama, a tromosečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena

  • 13

Iranske vlasti su danas odlučile da primene princip reciprociteta posle odluke američkog predsednika Donalda Trampa da zabrani ulazak Irancima i državljana šest drugih muslimanskih zemalja u SAD, saopštilo je ministarstvo spoljnijh poslova Irana.

OBEĆANO-ISPUNJENO: Samo nekoliko sati nakon Trampove zabrane, prve muslimane vratili sa aerodroma

- Uz poštovanje prema američkom narodu ali i uz pravo zaštite prava svojih državljana, Iran je odlučio da primeni meru reciprociteta posle uvredljive odluke SAD prema Irancima i ta mera će biti na snazi dok se ne ukine američka - navodi se u saopštenju.

Tramp mi je slomio srce: Očajna Malala uputila molbu američkom predsedniku

Američki predsednik do daljeg je zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbeglicama, a tromosečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tramp je u petak potpisao dekret kojim se uvodi zabrana izdavanja američkih viza državljanima ovih većinski muslimanskih zemalja da bi se onemogućilo da "radikalni islamski teroristi" udju u SAD.

Iransko ministarstvo je navelo da američka odluka sadrži elemente suprotne medjunarodnim pravilima i dodalo da je naložilo ambsadama i konzulatima da pomognu "iranskim državljanima kojima je onemogućeno da se vrate svojim domovima, radnim mestima ili studijama u SAD".

Iranski mediji su danas preneli da je nekolicini iranskih državljana bilo onemogućeno da udju u avion za SAD posle Trampovog ukaza.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kontras

    28. januar 2017 | 21:15

    Reko sam ja da je i ovaj krele !Tako i treba Iran je odlicno postupio uvodjenjem reciprociteta!

  • Ledolomac

    28. januar 2017 | 21:06

    Drzavotvorna zemlja sa svojim stavom. Bez obzira ko je na drugoj strani.

  • Sanyaa

    28. januar 2017 | 21:31

    Pa nije ni ta Amerika neka svetinja! Tako je,nek İracani samo udare zabrane!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA