Severna Koreja: Ne stojimo iza napada u Bostonu!

Ukoliko bi Sever smatrao da je neophodno da udari na SAD, ne bi pribegao takvom skrivenom, gnusnom terorizmu, navodi Centralna novinska agencija iz Pjongjanga

  • 1

Severna Koreja odbacila je optužbe kontroverznog desničarskog američkog sajta da bi Pjongjang mogao da stoji iza bombaških napada u Bostonu, i osudila navode kao primer "lažne propagande", javila je severnokorejska Centralna novinska agencija (KCNA).

- Ukoliko bi Sever smatrao da je neophodno da udari na SAD, ne bi pribegao takvom skrivenom, gnusnom terorizmu - oglasila se KCNA iz Pjongjanga i u svom uvodniku, objavljenom sinoć, ocenila da se radi o "lažnoj propagandi, koja ne zaslužuje čak ni upućivanje protestne note".

Američki kontroverzni sajt Svetski dnevni net objavio je u sredu tekst u kojem optužuje Severnu Koreju da bi mogla da bude umešana u napad u Bostonu kada je ubijeno troje i 180 ljudi povređeno.

- Bombe na Bostonskom maratonu otvaraju pitanja među analitičarima da li bi Pjongjang mogao da koristi izaslanike da izvrše napade - navodi se na tom američkom sajtu, uz obrazloženje da su aktuelne tenzije između Severne Koreje i SAD.

Isti sajt tvrdi da je ta "komunistička zemlja imala istoriju odnosa s Al Kaidom", koja on-lajn podučava kako da se napravi takozvana bomba "ekspres-lonac", kakve su korišćene u napadima u Bostonu.

AFP ističe da su optužbe na kontroverznom američkom sajtu objavljene pre nego što je bostonska policija uhvatila dva brata iz Čečenije koji su osumnjičeni za napade.

KCNA negira da Pjongjanga i Al Kaida imaju bilo kakve veze i optužuje američki sajt da "kuje mračne zavere i kalja sliku Severne Koreje".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA