OTAC BRAĆE CARNAJEV: Moji sinovi su nevini!

Braća Carnajev su studirali i radili u SAD, a njihov plan je bio da se vrate da rade u Rusiji, izjavio je njihov otac Anzor. On je dodao da se nada da će otputovati u Ameriku da poseti uhapšenog Džohara

  • 8

Otac braće osumnjičene za bombaški napad u Bostonu tvrdi, u danas objavljenom intervjuu, da su njegovi sinovi Tamerlan i Džohar nevini i da nisu mogli da budu izvršitelji tog napada.

Braća Carnajev su studirali i radili u SAD, a njihov plan je bio da se vrate da rade u Rusijiizjavio je njihov otac Anzor Carnajev u telefonskom intervjuu za "Komsomolskuju pravdu", dodajući da se nada da će otputovati u SAD, gde je njegov mlađi sin Džohar u bolnici, pošto je uhapšen sa ozbiljnim povredama, prenosi AFP.

Anzor napominje da je poslednji put razgovarao sa starijiim sinom Tamerlanom posle eksplozija na maratonu i da mu je sin tada rekao da je dobio telefonski poziv u kojem mu je saopšteno da je osumnjičen za taj napad.

Otac braće Carnajev tvrdi da je napad nekako organizovao FBI, koji je, kako je rekao, "stalno držao pod nadzorom mog Tamerlana".

Anzor tvrdi da su se Tamerlan i Džohar samo našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

- To je nameštaljka, politički zadatak, holivudski spektakl - tvrdi otac Carnajevih.

Po priči njegovog oca, Tamerlan je promenio više poslova u Americi - raznosio je poštu, menjao gume, bio trener boksa, a u poslednje vreme je čuvao svoje trogodišnje dete kod kuće, dok mu je žena radila, starajući se o osobama s invaliditetom. Tamerlan, po rečima oca, nije nameravao da ostane u Americi jer mu se tamo nije sviđalo i planirao je da se vrati u Rusiju s porodicom iako je "bio slavan bokser u Bostonu".

Otac poriče da je Tamerlan imao radikalne islamističke stavove.

- Kao dobar musliman, koji je svakog petka išao u džamiju i molio se pet puta dnevno, nije mogao da učini ono što mu se pripisuje - smatra Anzor. Za mlađeg sina Džohara otac ističe da je bio odličan student u Kembridžu i uz to radio kao spasilac na bazenu. Planirao je da postane doktor, da se vrati kući, otvori svoju ordinaciju i tako pomogne porodici.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sumadinac

    22. april 2013 | 13:00

    Ma divna deca ! Nigde se ne spominje da su Amerikance jos 2011 Ruske tajne sluzbe obavestile da je stariji brat bio na teroristickoj obuci i da je radikalni islamista !

  • Marina Marković

    22. april 2013 | 14:28

    Holivud sto posto,ako su iscenirali rusenje Bliznakinja,ovo im je mala maca ;)

  • Django

    22. april 2013 | 13:28

    Ma rasplakao me ovaj tata-mudzahedin,.divna deca,.ma teraj se i ti i oni,.sve na streljanje,.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA