Mišković u pritvoru do 9. juna

Žalbe branilaca vlasnika "Delta Holdinga" Miroslava Miškovića, kao i vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića su odbijene, čime je potvrđena ranija odluka suda

  • 1

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe branilaca vlasnika "Delta Holdinga" Miroslava Miškovića, kao i vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i potvrdio raniju odluku, po kojoj pritvor može da im traje do 9. juna.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 9.maja optužnicu protiv Miškovića i jos 10 njegovih saradnika zbog navodnih malverzacija prilikom privatizacije putarskih preduzeca.

- Mišković i saradnici su optuženi da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća u Srbiji za 16,95 milijardi dinara a budžet Srbije za 472 miliona dinara – rekao je tada tužilac Miljko Radisavljević.

Miroslav Mišković, Marko Mišković i Milo Đurašković uhapšeni su početkom decembra. Oni se sumnjiče za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća.

Miškoviću je pritvor od 30 dana najpre određen 14. decembra, potom je produžen za još mesec dana 10. januara, a nakon trećeg produžavanja pritvora početkom februara, u maju je podignuta optužnica.

U međuvremenu, Miškovićev sin Marko, vlasnik firme "Mera investment fund" pušten je iz zatvora, jer mu je određen kućni pritvor, uz obavezno nošenje elektronske narukvice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    27. maj 2013 | 15:24

    Malo mi je muka od ovoga. Glavno da miska drze u pritvoru, a ulicama nam setaju razni "od ranije poznati policiji" sa oruzjem za pojasom, ali nema veze, glavno da je misko na sigurnom, velika je pretnja... pitam se samo za koga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA