≫ 

Pekar iz Borče delio je besplatno svoje pecivo svakom ko nema novca: "Niko ne sme da bude gladan" (VIDEO)

Vlasnik pekare u Borči i ranije bio u medijima

  • 69

Mon Gjuraj, vlasnik pekare "Roma" u Borči ispred koje se u subotu nekoliko desetina žitelja tog beogradskog naselja okupilo i to zvog fotografije jednog od radnika pekare - na kojoj se vidi kako širi prste preko grudi u znak orla, simbola tzv. Velike Albanije, bio je i ranije u medijima, ali u pozitivnom kontekstu.

Naime, medijska kuća Al Jazeera pre više od godinu dana snimila je prilog na temu "Srbija uvela i predškolski program za decu migrante i izbeglice", u kojoj je Gjuraj bio jedan od sagovornika.

U prilogu, pekar objašnjava kako je izbegao iz Prizrena i kako mu je poznata situacija kada se nema za hleb. On je tada i pozvao sve da pomažu ukoliko su u prilici, posebno kada su deca u pitanju. Poručio je tada da ko god dođe u njegovu pekaru, a nema novca, neće ostati gladan.

- Ja volim da pomažem i poručujem svima, ako mogu da urade isto, od srca. Pomažite svima koji nemaju i Bog će vam dati još više -

Podsetimo, tokom protesta žitelja Borče, vlasnici pekare navodno su se nalazili u stanu iznad lokala, odakle su sve posmatrali. Nakon protesta oglasio i vlasnik pekare i rekao da je za fotografiju i sva dešavanja saznao preko društvenih mreža i da nije bio upoznat sa ponašanjem zaposlenog u vreme nastanka fotografije.

Foto: Nikola Tomić

Kako je rekao, čim je saznao za spornu fotografiju Gjuraj je otpustio radnika koji se tako slikao, Florima. On se, navodno, posle toga vratio na Kosovo.

- Ograđujem se od takvog postupanja svog zaposlenog, ni na koji način nisam dao podršku niti motiv da se tako nešto uradi. Nisam bio prisutan kada je nastala ta fotografija, ona nije nastala tokom radnog vremena niti u radnom prostoru, niti u mom bližem okruženju i ja ni na koji način nisam povezan sa takvim postupanjem- rekao je on u izjavi za Tanjug.

On je dodao da ličnim postupcima nikada nije podstrekavao zaposlenog na ovakvo ponašanje.

Ovako je izgledao protest ispred pekare: 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neša

    29. april 2019 | 11:45

    Sta je prodanih dusa u komentarima, kad su toliko dobri pa sto silni Srbi izbegose sa Kosova od tako divnih ljudi. Manastire i crkve nam cuva Kfor na Kosovu a vi od njih pravite svetce. Covek je 8 godina u Srbiji a pitajte ga gde je bio 98 i 99 i gde mu je bio otac tada, stricevi, ujaci itd. Sigurno ne u nasoj vojsci ili policiji. I onda dodju u Srbiju i u centru Beograda pljuju i gaze Srbiju sa njihovim provokacijama. Ne kazem da ih treba lincovati ali da treba zaobilaziti njihove pekare i radnje to sigurno.

  • Lazar

    29. april 2019 | 12:27

    Neophodno je da nasa zemlja uspeda da ostane smirena na brojne provokacije koje dolaze sa jednim ciljem!

  • marija

    29. april 2019 | 12:16

    Ne moze se vlasnik osuditi zbog radnika jer radnik treba sam da odgovara za svoje postupke jer gazda sigurno mu to nije naredio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA