≫ 

Taksisti i sutra nastavljaju protest u Beogradu, ali još radikalnije: Najavili i blokadu mostova!

Protest će početi u isto vreme, od 12 sati i trajati do 15

  • 34
Štrajk taksi vozila, taksisti, taxi Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Taksisti su danas okončali treći protest u Beogradu, ali i najavili radikalizaciju - blokadu mostova.

To se može očekivati već sutra i prekosutra, za kada su taksisti najavili nastavak protesta.

Predsednik udruženja taksista udruženja "Satus" Aleksandar Bijelić rekao je da će nezadovoljni prevoznici nastaviti sa protestom i u četvrtak i petak, ali da neće blokirati prestonicu za vikend. On je istakao da će nastaviti protest dok se ne ispune njihovi zahtevi, odnosno sankcioniše "CarGo" i tako ispoštuje zakon.

Bijelić je kazao da nema šta da pregovaraju sa premijerom Anom Brnabić, jer "pričaju već 11 meseci".

- Nema šta da se pregovara - kazao je on.

Podsetimo, taksisti su nezadovoljni primenom Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, odnosno time što inspekcija i Komunalna milicija navodno ne sklanjaju sa ulica nelegalne prevoznike i ne kažnjavaju ih.

I danas je okupljanje počelo tačno u 12 časova na četiri lokacije -Obrenovačkom putu (Čukarica), u Bloku 70 (Novi Beograd), kod nekadašnje hale "Pionir" (Palilula) i u Kumodraškoj (Voždovac). Taksisti su blokirali ugao Nemanjine i Kneza Miloša kod zgrade Vlade Srbije, a posle 15 sati su se razišli i najavili radikalizaciju protesta ukoliko njihovi zahtevi ne budu uslišeni.

Video: Treći dan za redom Beograd blokiraju taksisti

Video: Sukob na protestu taksista

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ime

    2. oktobar 2019 | 16:48

    Naravno i treba ljudi se samo bore za svoja prava i da se postuje zakon a ne da rade ovi kar goovci na divlje ne placaju porez drzavi ni nikome nista i jos ovde se predstavljaju kao gradjani i pisu poruke protiv legalnih taksi prevoznika koji su 100% u pravu i bore se da se zakon postuje.

  • Maxa

    2. oktobar 2019 | 16:59

    mafija

  • JS

    2. oktobar 2019 | 17:11

    Pa koliko vidim, nisu nam ni potrebni. Skupi su, vecinom neprijatni, uvek zauzeti i nedostupni. Znaci moze se bez njih. Ko hoce da radi, on ce da radi. A pitanje je, koliko se gazda ugradjuje u voznju? A ima ih na hiljade, otkaz im dajmo i gotovo. Da vidimo da li smo mi njima potrebni ili oni nama. Cuj, blokirace mostove. Malo fali ljudima da polude, ne preterujte.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA