≫ 

Roditelji đaka voždovačke škole u panici zbog korone: Majka učenika zaposlena u zgradi Airport City

Majci jednog učenika OŠ Veselin Masleša rečeno je da ne šalje decu na nastavu jer radi u zgradi u kojoj je zabeležen slučaj korona virusa

  • 5
OŠ Veselin Masleša, deca Foto: osveselinmaslesa.edu.rs, Shutterstock

Broj zaraženih od korona virusa u Srbiji, koji je danas porastao za 7, uspaničio je građane, ali i roditelje Osnovne škole "Veselin Masleša" u beogradskoj opštini Voždovac nakon što je do njih doprela informacija da majka jednog od dečaka radi u zgradi Airport City na Novom Beogradu u kojoj radi jedan od obolelih.

Naime, kako saznajemo, razredni starešina jednog učenika ove osnovne škole, zvao je majku rekavši joj da ne šalje svoje dvoje dece na časove jer radi u zgradi Airport City, gde je zabeležen slučaj korona virusa.

Podsetimo, reč je o kineskom državljaninu zaposlenom u kineskoj kompaniji mobilnih telefona koja se nalazi upravo u toj zgradi na Novom Beogradu.

Majka dečaka kojoj je taj zahtev upućen, ističe da ne razume zbog čega njena deca ne mogu da idu u školu. Tvrdi da ni od jednog zaposlenog iz zgrade Airport City nije zatraženo da ne šalje svoju decu na nastavu. Ona je dodala i da je razredna rekla da je to "odluka Ministarstva prosvete i Školske uprave".

Direktorka: Dete izazvalo paniku

Direktorka Osnovne škole Veselin Masleša Natalija Matić kaže za portal Telegraf.rs da je dečak izazvao paniku govoreći da njegova majka radi u zgradi u kojoj je registrovan slučaj korona virusa.

- Dete je po školi i pričalo, pa je izazvalo reakciju roditelja, a školu niko ništa nije obavestio. Dete je izazvalo paniku roditelja, a ja sam u skladu sa tim kontaktirala sa svim institucijama koje su potrebne, da bih videla šta dalje mogu da radim - navodi direktorka.

Ona dodaje da sa tom majkom "ne može normalno da se komunicira".

- Ona sa nama ne želi da komunicira, to je najveći problem. Uspela sa njom kratko da razgovaram, rekla je da će i dalje da šalje decu u školu, a ja čekam odgovor od nadležnih institucija da bih znala šta dalje da uradim. Morali smo da reagujemo na reakciju svih ostalih 870 roditelja - navodi Matićeva.

Kako ističe, majku učenika koji pohađa školu "Veselin Masleša" pozvala je na razgovor.

- Majka ne želi da razgovara sa mnom, zbog toga sam u kontaktu i sa Ministarstvom, i sa Školskom upravom - poručuje direktorka Natalija Matić.

Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pak, kažu za portal Telegraf.rs da oni nisu izdali preporuku, odnosno potvrdu jer to, kako objašnjavaju, nije u njihovoj nadležnosti.

Video: Ovako izgleda kontrola putnika na graničnom prelazu Horgoš u Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svasta

    11. mart 2020 | 22:01

    Zatvorite skole vise aman!

  • Mirka

    11. mart 2020 | 22:40

    Do pre neki dan, naš predsednik, zajedno sa onim sjedim, zbijali šale i taetralno se smejali na korana virus... Sad malo više da se uozbilje i da se pristupi vrlo ozbiljno na ovu pandemiju! Prvenstveno obustava škola i vrtića - zbog NAŠE DECE - Isto tako i za odrasle i stare osobe. Sve zatvoriti (i granice obavezno). Ostaviti samo apoteke i prodavnice. Do daljnjeg...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA