≫ 

Pomalo bizarno, ali sa lepom namerom: U užurbanom prolazu na Zelenjaku zatekli smo čoveka koji prodaje ribu

Dragan kaže da trenutno prodaje tolstolobike koje je ulovio jedan čovek koji boluje od Parkinsonove bolesti

  • 0

Na Zelenom vencu možemo da sretnemo prodavce svih vrsta robe. Ljudi se snalaze na različite načine da nešto zarade. Ali ribu, svežu, pravu dunavsku, u ovom prolazu još nismo videli.

Razgovarali smo sa prodavcem Draganom koji je odlučio da nakon više od tri decenije, zasuče rukave i proda u korist svog bolesnog prijatelja specifičnu vrstu ribe - tolstolobike.

Dragan kaže da su tolstolobici trenutno najpopularnije ribe koje privlače veliku pažnju kupaca. Kako dodaje, atribut ove ribe je u tome što ona kada se mresti, svi je love, nema divljih.

Međutim, njegovu ljubav prema prodaji riba prekinula je kriza koja je zavladala 1991. godine u tadašnjoj Jugoslaviji.

On se sa ribom našao među užurbanim prolaznicima, oni su mu dobacivali pokoju reč, on je odgovarao, ali ni sam nije, zapravo, znao šta će sa ribom.

Prodavac Dragan Foto: Mateja Beljan

- Ne znam cenu riba jer nisam prodavao od 1991. godine. Ja sam 1991. godine prestao da ribarim. Međutim, sada počinjem ponovo i ja to radim da bih se izvukao iz krize. Ja sam od 1991. godine u krizi. Kod ribe je najbitnije da se ona lepo spremi. Tolstolobik je bolji od šarana, jer za razliku od šarana, on se ne nalazi u mulju. Kada počne da se mresti, svi ga love, nema divljih - tvrdi ovaj prodavac.

Dragan kaže da trenutno prodaje tolstolobike koje je ulovio jedan čovek koji boluje od Parkinsonove bolesti.

- On je stariji čovek, bolesnik, ima Parkinsonovu bolest. I ja, mislim se, ajde da mu prodam ribu, da mu učinim uslugu - kaže on.

Prodavac Dragan Foto: Mateja Beljan

Dragan tvrdi da je riba kao jelo bolja od kobasice zbog toga što je "lakša". Kako kaže, kobasica je "masna", ali napominje "sve je dobro kada se lepo spremi".

Kako dodaje, sve je manje i manje riba, problem je uhvatiti veću količinu.

Video: Reka Raška ponovo na udaru: Građani jutros zatekli gomilu mrtve ribe, plaše se za zdravlje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA