Beograd brine o NAJSTARIJIMA, koji su ga najviše zadužili! (FOTO)

Siniša Mali je istakao da je ovo primer odgovorne socijalne politike Grada Beograda koji brine o onima koji su grad najviše i zadužili

  • 3

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je otvorio 24. po redu Klub za stare u Rakovici, gde će stariji sugrađani nakon tri godine imati svoj prostor za druženje, slobodno vreme i raznovrsne aktivnosti.

Otvaranju su prisustvovali pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović, članovi Gradskog veća Aleksandar Marković, Mirjana Milutinuvić i Vesna Ivić, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, direktorka Službe za informisanje Mirjana Pavičić, direktor JKP "Gradske pijace" Ivan Sočo, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i državni sekretar u MUP-u i bivši predsednik opštine Rakovica Milosav Miličković.

Siniša Mali je istakao da je ovo primer odgovorne socijalne politike Grada Beograda koji brine o onima koji su grad najviše i zadužili.

- Ovo je još jedan primer kako mi možemo vama da pomognemo, da vam na neki način olakšamo život i učinimo ga boljim. Ovaj klub je 24. klub za stare na teritoriji grada Beograda, a ove godine otvorili smo tri i time ispunili obećanje koje smo dali na "Sajmu trećeg doba", a to je da ćemo otvoriti klubove i u Zemunu i u Rakovici do kraja godine. Sledeće godine očekuje nas još tri kluba, od toga prvi već u januaru na Zvezdari, potom u Barajevu i Sopotu. Takođe, ispunićemo obećanje i otvoriti još jedan u Rakovici. Na opštini Rakovica imamo 211 korisnika usluge "Pomoć u kući", takođe imamo i 27 gerontodomaćica koje brinu o starijim ljudima i pozivam starije sugrađane da koriste ovu uslugu – rekao je Mali.

Foto: Promo Foto: Promo

On je napomenuo da je ovo sjajna prilika za zajedničku saradnju sa najstarijim sugrađanima i da im se slobodno vreme učini lepšim i podsetio da je Grad Beograd tokom ove godine organizovao veliki broj besplatnih krstarenja brodom našim rekama i obilazak grada.

– Koju god ideju i sugestiju da imate, dragi sugrađani, mi ćemo nastojati da je realizujemo i ispunimo. Potrudićemo se da vam izađemo u susret kada su u pitanju aktivnosti koje biste želeli, a samim tim vaš život ćemo učiniti lakšim – rekao je gradonačelnik.

Foto: Promo Foto: Promo

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da je ove godine izdvojena rekordna suma novca u istoriji socijalne zaštite za usluge u zajednici u iznosu od 400 miliona dinara, a da je prošle godine bilo izdvojeno 50 miliona dinara. Prema njegovim rečima, ta sredstva se koriste za sve kojima je potrebna pomoć, a cilj je da bude postignut isti kvalitet socijalne zaštite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borko

    28. decembar 2015 | 17:35

    Kod mene u selo ima mnogo starih i nemocnih osoba za njih niko ne brine cak ni mali ljudi jedva hodaju .

  • D:-)

    30. decembar 2015 | 10:32

    Ovaj Mali je Veliki covek!

  • Dag

    28. decembar 2015 | 20:54

    Lepo. Pa vratite, im ,zaradjenu- cekavicu.Vi jeste Mali, ali za njih, je ta suma - velika...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA