Smartfoni će u 2015. godini biti duplo brži. Evo i zbog čega

Samsung je počeo masovnu proizvodnju LPDDR4 RAM memorije za pametne telefone, koja duplo povećava performanse uz malu energetsku potrošnju

  • 9

Samsung je pokrenuo masovnu proizvodnju nove generacije RAM (Random Access Memory) memorije za smartfone. Pametni telefoni ove južnokorejske kompanije će od 2015. godine imati čak četiri gigabajta ove memorije.

Radi se o brzoj memoriji urađenoj u 20-nanometarskoj tehnologiji. Ta memorija LPDDR4 duplo povećava performanse smartfona, uz malu energetsku potrošnju. LPDDR4 manje troši energije za 40 odsto od prethodne generacije.

Prednosti takve memorije su mnogobrojne. Zahvaljujući njoj, mobilni telefon će, kako je objavio Samsung, moći da registruju video sadržaje u Ultra HD tehnologiji, bez usporavanja brzine koja može da dostigne i do 3,2 gigabita u sekundi.

Trenutno je Samsung planirao količine memorije od dva, tri i čak četiri gigabajta. On je već isporučio određen broj modula od dva i tri gigabajta. Blokovi od četiri gigabajta su već u proizvodnji i oni bi trebalo da se pojave na tržištu početkom 2015. godine, objavljeno je na veb sajtu cnetfrance.fr.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mls

    26. decembar 2014 | 10:52

    Ne mogu da verujem da će mi uskoro više ram-a trebati da bih koristio telefon nego racunar

  • neki tamo

    26. decembar 2014 | 20:55

    Brt nema nista bolje nego kad kupis iphone 6 i jailbreak , i jos mu je dobra baterija . Tako da kada android bude stabilan i brz sto znaci da nece nikad , ja ga kupujem odma ;)

  • Srb

    26. decembar 2014 | 19:46

    Ajde da vidim i to...samo se pitam kolika ce cena biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA