DA LI SU I VAS NAPALI HAKERI? Rešen problem koji je ugrozio bezbednost 200 miliona korisnika WhatsApp-a

Propust u verziji WhatsApp-a za računare omogućavao je hakerima da sakriju zlonamerni kod u digitalnim karticama vCards s informacijama o kontaktima korisnika

  • 0

Na platformi za mobilno slanje poruka WhatsApp korigovan je bezbednosni propust koji je mogao da omogući hakovanje 200 miliona korisnika te mreže koji upotrebljavaju digitalne kontaktne kartice, objavila je kompanija za informatičku bezbednost Check Point.

OTKRIVAMO TAJNU OPCIJU NA WHATSAPPU: Ovo vam sigurno još niko nije pokazao!

Ta aplikacija, koju je lani kupio Facebook, prekoračila je cifru od 900 miliona korisnika, među kojima njih 200 miliona pristupa aplikaciji preko računara, a ne smartfona.

Propust u verziji WhatsApp-a za računare omogućavao je hakerima da sakriju zlonamerni kod u digitalnim karticama vCards s informacijama o kontaktima korisnika, objavljeno je na veb portalu belgium-iphone.lesoir.be.

Prodirući u te kartice, virusi su unosili zarazu u računare i omogućavali hakerima da kradu, ili preuzimaju kontrolu nad informacijama koje se nalaze na karticama, naveo je Check Point.

Dovoljno je bilo da hakeri pristupe broju smartfona, a korisnici otvore vCards.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA