Detalji novog napada serijskog silovatelja iz Novog Sada: Hitna ga odvela na Klinički centar na trežnjenje, a on nasrnuo nožem na radnicu

Murgaški je početkom decembra prošle godine, posle izdržane kazne zatvora od 10 godina, zbog silovanja, pušten na slobodu na kojoj je, nakon samo dva meseca, načinio prestup

  • 5

Novosadska policija uhapsila je u nedelju veče Dušana Murgaškog (60) poznatog i po nadimku Pikaso, višestrukog prestupnika, tačnije, silovatelja povratnika, zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Sve se desilo u Centru za rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine u koji je kolima Hitne pomoći Murgaški u nedelju dovezen na detoksikaciju i trežnjenje s obzirom na to da je bio u teže alkoholisanom stanju. 

Pošto je završio u odeljenju za detoksikaciju, Murgaški je, pre nego što će napustiti Centar za rehabilitaciju, najpre verbalno pretio, a zatim nožem na rasklapanje napao radnicu u kuhinji Kliničkog centra, M.Č. (44), koja mu se suprotstavila pokušavajući da mu uzme nož.

Dušan Murgaški -Pikaso Printskin: RTB

Tom prilikom ju je posekao po ruci, tako da je zadobila lakše povrede.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će, uz krivičnu prijavu, biti doveden na saslušanje.

Inače, Murgaški je početkom decembra prošle godine, posle izdržane kazne zatvora od 10 godina, zbog silovanja, pušten na slobodu na kojoj je, nakon samo dva meseca, načinio prestup.

VIDEO: Policija uhapsila čoveka osumnjičenog za silovanje

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Balkanski spijun

    10. februar 2019 | 23:18

    Kad neko izadje sa robije das mu jos 5god uslovne pa ako pljune na ulici odma ga vratis na 5god! Tako je u americi . Mi naravno samo citamo tudje zakone a nikako da ih primenimo

  • Zlo

    10. februar 2019 | 22:07

    To je ono, takvim ljudima jednostavno nije mesto na slobodi, bas zbog ovakvih stvari. Ili treba da napadne opet neku devojku/zenu. Na debelu robiju, podhitno uvesti dozivotnu za ubice i silovatelje.

  • E zato

    11. februar 2019 | 11:04

    Ovakvima kastracija odmah.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA