• 5

Ko je ubio ekipu RTS-a na Baniji i zašto? Mučki, iz zasede, na njih je ispaljeno 200 metaka

Ubijeni su Zoran Amidžić urednik dopisništva RTS-a Šabac, Bora Petrović snimatelj, Dejan Milićević asistent snimatelja i Sretan Ilić urednik Radio-Šapca

  • 5

Na današnji dan, 9. oktobra 1991. na Baniji poginula je ekipa šabačkog Dopisništva RTS-a. Ko ih je ubio i ko su nalogodavci još nije utvrđeno, kome su i zašto bili meta, još nema odgovora. Izveštavanje sa Banijskog ratišta bio je njihov profesionalni zadatak, a vest koja je 9. oktobra 1991. godine stigla sa Banije potresla je ceo Šabac i javnost.

Mučki iz zasede, sa 200 metaka ispaljenih u automobil u kojem su bili, ubijeni su Zoran Amidžić urednik dopisništva RTS-a Šabac, Bora Petrović snimatelj, Dejan Milićević asistent snimatelja i Sretan Ilić urednik Radio-Šapca.

Ubijeni novinari - Radio-televizije Srbije - novinar Zoran Amidžić, snimatelj Bora Petrović i asistent snimatelja Dejan Milićević. Mobilisani urednik u Radio Šapcu Sretan Ilić

Foto: Dosije UNS-a o ubijenim i nestalim novinarima

Za ovaj zločin niko nije odgovarao niti su utvrđeni detalji ubistva. Za četiri porodice predstavlja nenadoknadiv gubitak, a još uvek brojna pitanja su bez odgovora.

I posle 28 godina smrt uzornih šabačkih novinara, zalog je profesije - za nezaborav.

U znak sećanja na kolege koji su bili i ostali uzor u profesiji i na tadašnjem ratištu samo radili svoj posao, ispred medijske zgrade "Glas Podrinja", postavljen je spomenik koji je Šapcu poklonio Slobodan Pavlović, investitor Pavlovića mosta.

(Telegraf.rs/Rts)

Komentari

  • dejan

    Pricao mi je stari o ovome, bio je tu al kasno...

  • Vera

    Pocivajte u miru, neduzni ste stradal.Pravda je spora ali dostizna.

  • Jova

    Ma ko bi ih na Baniji drugi ubio nego Hrvsti. To se zna, samo naravno bratstvo i jedinstvo nam jos uvek tumara po mozgu. Pa zato ne pokrecemo to pitanje.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima