≫ 

Snimak pljačke na Novom Beogradu: Ulaze u kafić, otvaraju fioke u šanku, kradu novac i grle se

Prema tvrdnjama vlasnika, iz kafića je odneto više desetina hiljada dinara

  • 10

Kafić na Novom Beogradu obijen je prošlog vikenda i prema rečima vlasnika ovog lokala iz njega je odneto više desetina hiljada dinara. Nadzorne kamere ovog lokala snimile su dvojicu muškaraca koji ulaze u kafić i preturaju po šanku.

Redakciju "Telegrafa" kontaktirali su vlasnici lokala (ime poznato redakciji) u Bloku 61 na Novom Beogradu i uz priložene video-snimke nadzornih kamera ispričali da je lokal obijen u noći između 2o. i 21. juna, kao i da je iz njega odnet novac koji je stajao u šanku.

Kako se može videti na snimcima, dvojica muškaraca su se ušunjala na vrata lokala i uputili su se ka šanku. Njih dvojica počeli su da otvaraju fioke, blago povijeni. Na snimku se vidi kako nešto iz fioka stavljaju u džepove. Dok su otvarali fioke, u jednom trenutku, jedan je drugog zagrlio. 

Kada su, iz jedne od fioka u šanku uzeli, prema tvrdnjama vlasnika, novac, pobegli su na ista vrata na koja su i ušli. Naši sagovornici tvrde da je u tome učestvovao i treći muškarac, koji ih je čekao ispred.

- Lokal je obijen 21. juna izjutra, oko 3 sata. Radnik i radnica su u 7.30 sati kada su došli na posao primetili da su vrata obijena i da je ispreturan šank. Pozvana je policija, koja je došla i obavila uviđaj u lokalu sat i po, dva. Iz lokala su uzeli otiske, DNK, a izjave su dali i radnici - kažu vlasnici.

Kako dodaju, iz lokala je odnet deo novca. Tvrde da je reč o više desetina hiljada dinara. 

Sagovornici objašnjavaju da su muškarci lokal obili na taj način što su vrata šutirali nogom, a potom cimali jako rukama vrata, dok se ona nisu otvorila.

- Kako smo čuli, policija ih je identifikovala nakon sat-dva, a uhapsila ih dva dana kasnije. Čuli smo i da su iz Pančeva, kao i da su dvojica koja su ušla u lokal maloletnici, a da je muškarac koji ih je čekao punoletan i da je on  bio organizator - kažu vlasnici.

Kako dodaju, čuli su da je u pitanju grupa koja je slična razbojništva radila i na Starom gradu, Vračaru, Novom Beogradu i Savskom vencu.

- Vraćali smo film i shvatili da je muškarac koji ih je čekao ispred bio gost već par dana u kafiću. Očigledno je ispitivao teren da bi mogao da uradi nešto... - kažu sagovornici i dodaju da, u protekle dve godine koliko radi ovaj kafić, ovo je prvi put da im se ovako nešto dogodilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    29. jun 2020 | 22:29

    Nema šta da se nagađa koliko je novca ukradeno. Proveri se fiskalni izveštaj za taj dan i počinioci odgovaraju za provalu, plus vrate novac uredno. Pod uslovom da je oporezovan pazar i uredno prijavljen. Ako fiskalni izveštaj pokazuje znatno manju sumu od one za koju vlasnik tvrdi da je ukradena, i njega malo u pritvor zbog utaje poreza.

  • Pitanje

    29. jun 2020 | 20:17

    U buvaru i njih i roditelje.

  • Mane

    29. jun 2020 | 20:03

    U doba korone da naplate malo para....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA