≫ 

Poznato stanje povređenih radnika u eksploziji u Leštanima

Dovezeno 20 pacijenata, 16 ostavljeno na lečenju

  • 2
Eksplozija Leštane Foto: ATA Images

Načelnik prijemnog odeljenja Urgentnog centra Vladimir Arsenijević rekao je danas da su pacijenti povređeni u eksploziju u Leštanima "trenutno u relativno stabilnom zdravstvenom stanju". Arsenijević je za Televiziju Prva naveo da su četiri pacijenta u jedinici intenzivne nege i da ih lekari, dokle god su na tom odeljenjenju, posmatraju kao životno ugrožene.

On je rekao i da su povređeni juče brzo dovezeni i zbrinuti, te zahavlio svim medicinskim radnicima na angažovanju. Precizirao je da je dovezeno 20 pacijenata, a da je njih 16 ostalo na lečenju.

- Oni su trenutno u relatno stabilnom stanju i moram da napomenem da se radi o srednje teškim, ali najpodmukijim vrstama povreda (od siline pritiska od eksplozije), a koje mogu brzo da prerastu u teške povrede unutrašnjih organa - rekao je Arsenijević, a prenela agencija Beta.

Objasnio je da su zbog toga pacijenti pod "celodnevnim monitoringom".

Od 16 povređenih osoba u eksploziji u Leštanima, kako je ranije rečeno, njih tri su prevezene na Vojnomedicinsku akademiju.

Podsećamo, prve detonacije u fabrici za proizvodnju protivgradnih raketa EDePro začule su se oko 14 sati. Policija je primila poziv oko 14.15. Eksplozija se dogodila u magacinu raketnog goriva, površine 260 kvadrata, gde je bilo skladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma goriva.

Kako smo preneli, u nesreći je dvoje poginulih, od kojih jedna osoba od 38 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    24. novembar 2021 | 10:41

    Nisam cula nadleznog ministra da se oglasio po ovom pitanju, alo bre ljudi su poginuli i povredjeni na radnom mestu !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA