≫ 

Građani u Subotici posle oružanog sukoba migranata i dalje uplašeni: "Već duže se ne osećamo bezbedno"

Iako je od jutros mirno, a prolaz ka šumi slobodan, meštani Makove sedmice su zabrinuti i nadaju se da se neće ponoviti oružani sukob koji je obeležio proteklu subotu

  • 4
Splav marina Stenka, pronađen leš telo uviđaj policija Foto: Telegraf

Posle burnog vikenda koji je obeležio oružani sukob dve grupe migranata koji se dogodio u Hrastovači na Makovoj sedmici u Subotici, u ovom delu grada danas je mirno. Načelnik Severnobačkog okruga, Bojan Šoralov je poručio građanima da nema razloga za zabrinutost, jer je policija preduzela sve neophodne mere, piše portal Subotica.

Iako je od jutros mirno, a prolaz ka šumi slobodan, meštani Makove sedmice su zabrinuti i nadaju se da se neće ponoviti oružani sukob koji je obeležio proteklu subotu. Kako kažu, već duže vreme se ne osećaju bezbedno, jer taksisti svakodnevno dovoze migrante koji borave u šumi.

- Nisam čuo pucnjavu, ali znam šta se dogodilo, jer mi nedaleko od šume živi rodbina. Migranti u šumi podižu šatore, tamo borave i ko zna šta rade. U neizvesnosti smo, plašimo se. Sada je mirno i nadam se da će tako i ostati, da se više neće ovde sakupljati - svedoči stanovnik Makove sedmice, a njegovu priču potvrđuje i komšija:

- Danas je baš mirno, inače ih u ovo vreme uvek ima. Svi smo uplašeni, pa njih taksisti dovoze, grupišu se u naselju, bude ih i po 30 u grupi, pa onda ulaze u šumu.

Sukob krijumčara

Iz pravca šume nailazi nekoliko Avganistanaca, jedan pristaje da razgovara sa medijima, ali anonimno. Kako svedoči, u šumi su se, u subotu ujutru, sukobile dve grupe krijumčara. Sagovornik navodi da sada samo žele da se sklone kako ne bi nastradali.

- Svi žele da se sklone iz šume, jer se plaše da će nastradati, zato što se tamo sukobljavaju krijumčari iz Sirije i Pakistana. Mi smo boravili u šatoru u šumi, ali sada idemo u Prihvatni centar, jer se plašimo - objašnjava Avganistanac i dodaje da ih je do šume dovezao taksista, a vožnju su po osobi platili 1.000 dinara.

Načelnik Severnobačkog okruga: Građani mogu da budu mirni

Načelnik Severnobačkog okruga, Bojan Šoralov poručio je građanima da nema razloga za zabrinutost, jer su organi reda preduzeli sve bezbednosne mere.

- Što se tiče rada MUP-a mogu samo da kažem da građani mogu biti mirni. Odrađena je potpuna dislokacija migranata sa prostora šume, a policija na tom području patrolira 24h dnevno. Tako da nema razloga za zabrinutost - naveo je Šoralov.

U bolnici su trenutno 4 pacijenta, dok je u Novi Sad prevezena šesnaestogodišnja devojčica koja je i dalje u životnoj opasnosti, kao i još jedna osoba. Podsećamo, na putu ka bolnici jedna osoba je preminula.

Policija je tokom jučerašnjeg dana saopštila da je uhapšen državljanin Avganistana star 26 godina zbog sumnje da je počinio krivična dela teško ubistvo i ubistvo u pokušaju.

Video: Oružani obračun među migrantima u Subotici: Među povređenima i maloletna devojčica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA