≫ 

"Otvorio je džak i poslednji put poljubio mrtvog sina": Potresne reči sudije na izricanju presude Galiću

- Luki će fizičke povrede i rane da zacele, ali trauma koju je doživeo i sećanje da je tog tragičnog dana poslednji put držao svog starijeg brata za ruku, neće nikad - rekla je sudija

  • 8
Stefan Balić Karaburma, sudski čekić, presuda Foto ilustracija: Shutterstock, Facebook/Ofk Gol

Lazar Galić osuđen je danas na 10 godina zatvora zbog smrti dečaka Stefana Balića (9) na Karaburmi.

On je svojim kolima udario dete, otišao kući i uhapšen nakon 16 sati. Do sada je 10 puta osuđivan.

Nakon izricanja presude, sudija se obratila osuđenom Lazaru Galiću.

Brat Stefana Balića, Luka Foto: Nenad Crni Predojević

Istakla je da sud nije dao značaj olakšavajućim okolnostima, odnosno tome što je Galić porodičan čovek i otac dvoje dece, obzirom na težinu krivičnog dela.

- To kako se porodica oseća mi možemo samo da pretpostavimo, ali iskaz oca mnogo govori o tome. On je držeći glavu stradalog sina, isisavao ustima krv iz njegovih usta i nosa kako se ne bi ugušio, jer je i sam lekar i znao je šta da radi. Nakon saznanja da je izgubio sina tražio je da ga vidi bez cevčica. Otvorio je džak i poljubio ga - rekla je sudija.

Dodala je da ni povrede koje je zadobio Stefanov brat, Luka, nisu zanemarljive. On je zadobio prelom butne kosti nakon čega je podvrgnut operaciji.

- Luki će fizičke povrede i rane da zacele, ali sećanje na traumu kada je poslednji put držao svog starijeg brata za ruku, neće nikad - rekla je sudija.

Sud je, kako je sudija istakla, procenio da kajanje koje je optuženi Galić iskazao, nije bilo iskreno uz saznanja o njegovom ponašanju nakon ovog krivičnog dela.

Stefan Balić, Karaburma Foto: Facebook/Ofk Gol

- Osim odlaska sa lica mesta i ne pružanja pomoći povređenim licima, niste se ni nakon toga interesovali za Stefanovo zdravlje - rekla je sudija.

Kao otežavajuća okolnost, uzeto je i to da je optuženi Galić osuđivan 10 puta za razna krivična dela u šta spada, iznuda, učestvovanje u tuči, ako i saobraćajni prekršaji u kojima se zabeležilo alkoholisano stanje optuženog.

Sudija je istakla da je Galić dužan da pruži naknadu za troškove krivičnog postupka, kao i da će se oštećenima, uputiti zahtev za parnični postupak za imovinsko - pravni zahtev.

Advokat osuđenog Galića, Žarko Jeknić na kraju obrazloženja zatražio je produženje roka za žalbu, što je sud odobrio i odredio 15 dana kao rok za ulaganje žalbe od dana prijema pismenoog otpravka presude.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    21. septembar 2022 | 15:52

    Za cega bre 15 dana rok za zalbu? U rupu sa njim i tih deset godina sunca da ne vidi.

  • Marko bg

    21. septembar 2022 | 15:37

    Kakav je ovo pakao,ne pozeleo nikome da oseti takvu bol,citam, a suze same naviru

  • Dragan

    21. septembar 2022 | 15:59

    Malo...ovo je bilo ubistvo...od 20-40 godina...a i to nije kompenzacija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA