• 11

Migranti prikupljaju pomoć za malu Aniku, apeluju da se pomogne i Minji i Oliveru

, Telegraf

Oni su dosad donirali oko 60.000 dinara

  • 11
Migranti, Anika Manić, pomoć

Foto: Privatna arhiva

Migranti Prihvatnog centra (PC) Sombor odlučili su da pronađu način da pomognu bolesnoj deci u Srbiji, te su se odlučili da pokrenu akciju prikupljanja novca za malu Aniku Manić (2), devojčicu koja boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije.

Oni su uspeli da prikupe oko 60.000 dinara i taj novac odneli do pošte, gde su pare uplaćene na račun preslatke devojčice.

Kako bi nastavili da šire svest o preko potrebnoj pomoći bolesnoj deci, pozvali su i migrante iz drugih centara da se uključe i da se novac prikuplja ne samo za Aniku već i za još dvoje dece kojima je pomoć takođe potrebna - za Minju i Olivera.

Već su se odazvali migranti smešteni u PC Kikinda, PC Obrenovac, PC Principovac i još nekim drugim prihvatnim centrima.

Podsetimo, država je najavila da će Anika u Budimpeštu na lečenje otići avionom Vlade Srbije, ali i da od naredne godine Srbija uvodi skrining program kod novorođenčadi za rano otkrivanje ove teške i retke bolesti.

Anika mora da primi lek koji košta 2,1 milion dolara, a terapija dodatno iznosi još oko 300.000. Ova devojčica je na 15 odsto od cilja, kako je ranije izjavila njena majka.

Video: Sramni potezi! Na meti kradljivaca kutije za pomoć deci kojoj je novac potreban za lečenje

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lejla

    Nisu svi isti...

  • ČUKAM

    Ja misli posle ovog gesta da će ovi iz vrha imati otvorena vrata za svoj plaan da ih nasele po celoj Srbiji i tako nas islamizuju. 😉😉😉😉😉

  • Nusknvp

    Cuj oni doniraju...A to sto njima drzava Srbija donira, mogli smo da izlecimo sve bolestne

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima