Majka ubijene Kristine (18) koja je 88 puta izbodena nožem: Policija je vratila njen auto pun krvi, najgora mi je godišnjica smrti (FOTO) (VIDEO)

Prošle su dve godine od brutalnog ubistva 18-godišnje Kristine Krupljan koja je u trenutku brutalnog zločina bila trudna

  • 1

Vesna Krupljan, majka ubijene Kristine, razočarana je presudom koja je danas u Opštinskom kaznenom sudu u Zagrebu izrečena Davidu Komšiću, Kristininom ubici, kao i njegovim prijateljima Arjanu i Armendu Redžepiju i Filipu Filipoviću zbog otmice i napada na Kristinu, koji se dogodio tri meseca pre njenog ubistva, odnosno u novembru 2016. godine.

Tužilaštvo je za Komšića tražilo dve godine i četiri meseca zatvora, a za preostalu trojicu dve godine, međutim sudija Ana Kovačević dosudila im je znatno manje kazne.

Proglasila ih je krivim za krivična dela protiv slobode i protiv imovine. Komšiću je izrekla jedinstvenu kaznu od godine i 6 meseci, Redžepi Arjan osuđen je na jedinstvenu kaznu od jedne godine zatvora, a uslovno na pet godina.

Armandu Redžepiju i Filipu Filipoviću dosuđena je jedinstvena uslovna kazna od 11 meseci zatvora.

Podsetimo, Komšić i njegovi prijatelji su se teretili da su 27. novembra 2016. oko 5.40 sati na Bukovačkoj ulici presreli Kristinu svojim vozilom, pa joj razbili automobil, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali za kosu.

"OKRENUO SE PREMA MENI I POGLEDAO ME PRVI PUT"

- To su premale kazne, očekivala sam da će ih sve poslati u zatvor. Kakva je to olakšavajuća okolnost da nikad nisu kažnjavani i da su tek postali ponoletni, kako je rekla sudija. Trebali su ići u zatvor. Šokirana sam ovom presudom - rekla je za Index.hr majka ubijene Kristine, Vesna Krupljan.

Majka Vesna se teško bori sa gubitkom ćerke Foto: index.hr

Priča kako sve ovo jako teško podnosi, pod stalnim je stresom i na bolovanju je već nekoliko meseci. U toku noći ne spava, ne može da jede, a najviše od svega se, kaže, boji odluke Vrhovnog suda.

Naime, 21. marta Vrhovni sud će odlučivati o žalbi Davida Komšića na presudu za ubistvo Kristine za šta mu je dosuđena kazna od 30 godina zatvora.

- Toga se jako bojim, nadam se da mu neće smanjiti kaznu, ne bi smeli. On je moju Kristinu ubio, izmrcvario ju je, 88 puta ju je izbo nožem. Sve vreme dok je trajalo suđenje za njeno ubistvo, kao i ovo suđenje za napad na moju ćerku, nije me nijednom pogledao. No sad me u ponedeljak, na predzadnjem ročištu za napad, pogledao. Okrenuo se prema meni i uputio mi onaj pogled. Inače on prvi izlazi iz sudnice sa policajcima i kad se okrenuo prema meni, iznenadila sam se - rekla je za Index Kristinina majka.

NIJE ŽELEO DA DOĐE NA IZRICANJE PRESUDE

Inače, Komšić danas nije bio na izricanju presude jer je to bila njegova odluka.

- Sudija ga je u ponedeljak pitala da li želi da dođe na izricanje presude i on je odgovorio da ne želi - rekla je Vesna Krupljan.

Komšić se nalazi u Lepoglavi gde služi 14-mesečnu zatvorsku kaznu zbog izazivanja saobraćajene nesreće u kojoj je 2016. poginuo pešak, pa čeka drugostepenu presudu zbog ubistva Kristine Krupljan.

Suđenje Komšiću i njegovim prijateljima za napad na Kristinu počelo je 20. avgusta 2018. godine.

Policija joj je vratila krvav auto u kojem je ubijena Kristina Foto: index.hr

DVE GODINE OD BRUTALNOG UBISTVA

Prošle su dve godine od brutalnog ubistva 18-godišnje Kristine Krupljan koja je u trenutku brutalnog zločina bila trudna. Njen bivši dečko David Komšić ubio ju je u njenom autu ispred zgrade u kojoj je živela, zadavši joj 88 uboda nožem i osuđen je na 30 godina zatvora.

Međutim, presuda još nije postala pravosnažna, a Vrhovni sud u martu odlučuje o Komšićevoj žalbi, u kojoj traži smanjenje kazne. Ubistvo se dogodilo 22. februara 2017. godine u Kristininom automobilu, a policija je tek pre tri meseca auto vratila Kristininoj majci, a da ga pre toga nisu očistili.

Kristinu je ubio bivši dečko David Komšić Foto: Privatna arhiva, Youtube/Dalicom TV/Vijesti.hr

"AUTO JE BIO PUN NJENE KRVI, SELA SAM I PLAKALA"

- Auto je bio pun njene krvi, sela sam i plakala, ne znam kako sam ga uopšte odvezla, prijateljica je bila sa mnom. Auto je sad kod jednih ljudi u Zelini, ja ne mogu da ga vozim, ne mogu biti u njemu, on ju je masakrirao u tom autu. Ni sama ne znam kako živim. Stalno sam na tabletama, ujutro pijem antidepresiv, potom tabletu da bih mogla nešto da pojedem, Normabele po potrebi i svako veče dve tablete za spavanje, iako ne mogu da odsptavam celu noć. Što vreme više prolazi, sve je teže - započela je za Index.hr priču Vesna Krupljan u svom stanu u Peščenici.

Odmah po ulasku u stan, sa desne strane nalazi se Kristinina soba, na vratima je i dalje natpis sa njenim imenom.

- Ne mogu da ga sklonim, nisam ništa dirala, soba je takva kakvu je ostavila, sve njene stvari su u njoj - govoriVesna dok otvara vrata sobe.

Ulazi u nju, a tamo i dalje stoji kozmetički stočić sa Kristininom šminkom, pored njega stoji polica sa njenom obućom. Majka otvara vrata ormara, pokazuje nam svu njenu odeću, gladi njenu bundu.

- Evo njene budne, tek ju je kupila, samo ju je jednom obukla - govori Kristinina majka. Ne može da zadrži suze.

Kaže da nema snage da skloni njene stvari, ne pada joj to, kaže, na pamet, to je od njene ćerke jedinice. Svakim danom joj je sve teže. Malo radi, pa je malo na bolovanju, a i dalje uredno odlazi na sva ročišta.

Vesna nije dirala Kristininu sobu od kada se ubistvo dogodilo Foto: index.hr

"UNIŠTTIO ME JE SKROZ, NAJGORA NAM JE GODIŠNJICA SMRTI"

Još joj je, kaže, nezamislivo da Kristine nema.

- Uništio me skroz, mamu moju isto, najgora nam je njena godišnjica smrti, pa 28.3. njen rođendan. Sad bi imala 21 godinu, pa kad dođe Božić, Uskrs, Nova godina, nije mi ni do čega. Grozno mi je. Moram raditi, šta da vam kažem, na poslu imaju razumevanja. I dalje idem kod psihijatra. Pijem tablete. Svako jutro antidepresiv, pa jednu kapsulu da mogu jesti, pa Normabel po potrebi, uveče dve tablete za spavanje. Ne mogu spavati, jesti. I od te dve tablete ne mogu celu noć da spavam, budim se.

Ne znam otkud mi više snage, ali morate, šta drugo, neću ništa pustiti. Dolazim na svako ročište. Presuda za ubistvo moje ćerke još nije pravosnžna. Muka mi je od toga svega. Ne moram na sud, ali opet želim sve čuti, iako je gadno sve to gledati i slušati, a opet lakše mi je da sam tamo uključena - rekla je Vesna Krupljan.

Kaže kako Komšićev otac više ne dolazi na ročišta jer je pre stvarao probleme.

- Još su mi Komšićevi komšije, kao i oni njegovi prijatelji koji su napali moju Kristinu. Ne bojim ih se više, na početku sam se bojala. Nikome nisam ništa uradila i mogu slobodno da šetam - rekla je na kraju Kristinina majka.

Kristina je bila trudna kada je ubijena Foto: index.hr

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    14. mart 2019 | 10:47

    Најгоре за родитеља је изгубити дете,а још горе не знати истину..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA