Malena Mila sutra putuje u SAD: Završeni pregovori sa bolnicama, počinje lečenje od skoro 5 miliona evra

Njeni roditelji su, ipak, prodali kuću. Novac će preusmeriti na lečenje druge bolesne dece

  • 7

Marin Rončević, otac malene Mile za čije je lečenje dosad prikupljeno više od 34 miliona kuna (oko 4.6 miliona evra), potvrdio je kasno večeras da su pristali na ponudu dečje bolnice iz Filadelfije i da ujutro putuju za SAD.

- Završili smo pregovore s bolnicom u Filadelfiji. Ponudili su nam da će lečiti Milu oni ili neki drugi svetski centar koji sprovodi eksperimentalno lečenje i mi smo na tu ponudu pristali - rekao je Marin Rončević za Dnevnik.hr.

Marin kaže da nisu heli da pristanu na lečenje koje uključuje stvari koje se sprovode u europskim bolnicama i zbog toga su pregovori toliko trajali.

Devojčica sutra putuje u bolnicu Foto-ilustracija: pixabay.com

- Morate nas shvatiti, tražili smo način da dete dobije najbolje moguće lečenje - kaže Marin.

CENA SA POPUSTOM - 2.9 MILIONA DOLARA

Iako ne znaju u kojoj će se tačno bolnici njihova ćerka lečiti, ako u onoj u Filadelfiji nema mesta, već sada znaju koliko će to da košta - nešto više od 2,9 miliona dolara, što je iznos u koji je uračunat i popust od 20 odsto.

Marin je, kaže, čuo i da je pokrenuta peticiji kako bi se porodica Rončević odgovorila od prodaje svog doma. Ceni dobre namere ljudi, ali kaže da nema šanse da se on i supruga predomisle.

- Mene niko ne može da nagovori na ništa, a ženu ne mogu ni ja da nagovorim. Ja sam tu kuću već prodao. Danas sam potpisao ugovor kod javnog beležnika i sutra leže 115.000 evra na moj račun. Taj novac će moj otac, kojeg smo opunomoćili, preusmeriti za lečenje druge dece i nema tog čoveka koji bi me mogao nagovoriti da postupim drugačije. Svaka čast nama svim Hrvatima, pa i Srbima, Bosancima i Slovencima, što smo uspeli da skupimo toliko novca. Ali mi smo svoje rekli, ja sam svoje rekao - odlučan je Marin.

Kaže da će, kada se vrate s lečenja, verojatno putem kredita kupiti drugu kuću ili stan. Nebitno im je to u ovom trenutku.

- Ne brinite za nas, snaći ćemo se. Ali stojim 100 odsto iza onoga što sam rekao, mi ćemo našu kuću prodati - kaže Marin.

(Telegraf.rs/Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA