Rus otkazao letovanje u Hrvatskoj, a onda su stigle pretnje da će mu polomiti noge i uzeti novac!

Muškarci koji su uključeni u iznajmljivanje svetionika počeli su Antonu ozbiljno da prete

  • 6

Anton Visoven iz Moskve pre dve godine je poželeo je da letnji odmor provede u svetioniku. To mu se činilo savršeno kad je na jednom sajtu pronašao svetionik Strugu na Lastovu u Hrvatskoj i tamo je rezervisao boravak, piše portal "Telegram".

Međutim, nakon nekog vremena on se predomislio i odustao od letovanja u tom mestu, ne sluteći kakve će mu probleme takva odluka doneti.

Muškarci koji su uključeni u iznajmljivanje svetionika počeli su Antonu ozbiljno da prete. Najpre ga je nazvao muškarac sa inicijalima B.J. (41), koji mu je rekao da će ubiti i njega i njegovu devojku.

- Ovo ti je poslednja noć u Hrvatskoj - rekao je B.J. Visovenu i upozorio ga da se čuva njega i njegovih prijatelja.

Anton mu je prekinuo vezu, ali je B.J. nastavio da mu preti SMS porukama.

HRVATSKA NEVREME DUBROVNIK Hrvati su Rusu uputili ozbiljne pretne ukoliko otkaže aranžman; Foto: Tanjug/FaH /Baldo Marunčić

- Samo ispravi svoju grešku. Nazovi agenciju i odmah im reci da je sve u redu. Ukoliko nećeš, svejedno ćeš nam sutra dati novac. To će te puno koštati. Mi ćemo ti uništiti odmor, ako ne nazoveš kroz deset minuta i ne rešiš svoju prevaru. Nećeš se dobro provesti - napisao mu je B.J.

Zatim se u celu priču uključio L. D. (35) koji je zaposlen u jednoj privatnoj turističkoj agenciji. On je Antonu takođe poslao preteću poruku.

- Anton, imaš deset minuta da nazoveš agenciju i kažeš im da ne želiš da otkažeš i da ostaješ u apartmanu, u suprotnom ćemo mi ujutro doći s privatnim gliserom, naplatiti ti 2.000 evra i slomićemo ti noge - napisao je.

Visoven je slučaj prijavio policiji, pa je protiv njih Opštinsko državno tužilaštvo u Dubrovniku podiglo optužnicu, a prošle godine je dubrovački sud protiv njih izdao krivične prijave.

Sada su kažnjeni uslovnom kaznom od pet meseci zatvora, a očekuje se da uskoro postane pravosnažna.

(Telegraf.rs/Telegram.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA