≫ 

Zet Darka Šarića osuđen i u Hrvatskoj: Crnogorci ga traže zbog ubistva, a sad je u Beogradu (FOTO)

Zindović je trenutno u pritvoru u Beogradu zbog sumnje da je posedovao kokain i oružje. U Zagrebu je osuđen u odsustvu

  • 1
Jovica Zindović

Foto: MUP

Dok u pritvoru u Beogradu čeka ishod suđenja zbog posedovanja pola kilograma kokaina i oružja, a nakon čega će biti izručen u Crnu Goru gde je osuđen zbog ubistva, Jovica Zindović (43) zet narkobosa Darka Šarića, nepravosnažno je osuđen u odsustvu na zagrebačkom Opštinskom sudu zbog posedovanja lažnih hrvatskih dokumenata.

Prema navodima policijske istrage, Zindović je 2007. godine pod lažnim hrvatskim identitetom nekoliko puta boravio u Hrvatskoj. U više navrata dolazio je u prostorije policije u Petrinjskoj, gde je podizao dokumente, a imao je dve prijavljene adrese na području Zagreba i Velike Gorice.

S LAŽNIM IZVODOM I LIČNOM KARTOM IZVADIO HRVATSKI PASOŠ

Opštinski kazneni sud u Zagrebu Zindovića je nedavno osudio na uslovnu kaznu od 22 meseca zatvora jer je 2006., najpre u Glini, nabavio izvod iz matične knjige rođenih Dragoslava P., inače državljanina BiH rođenog u Hrvatskoj.

S dokumentom i lažnom ličnom kartom BiH, u koju je umetnuo svoju fotografiju, u konzulatu Republike Hrvatske u Odžaku u februaru 2007. zatražio je i dobio originalan hrvatski pasoš s imenom Dragoslava P. i svojom fotografijom.

Jovica Zindović

Jovica Zindović; Foto: MUP

S tim pasošom mesec dana kasnije, na šalteru u Petrinjskoj, dobio je i hrvatsku ličnu kartu na ime Dragoslava P. s prebivalištem u Zagrebu. Takođe, istog dana je zatražio i zamenu pasoša, te mu je policija izdala novi na ime Dragoslava P., sada s prebivalištem u Zagrebu, piše Jutarnji list.

POBEGAO IZ ZATVORA POD NERAZJAŠNJENIM OKOLNOSTIMA

Te dokumente koristio je do oktobra 2007, kada je zatražio promenu adrese. Ponovo je došao u Petrinjsku, gde je odjavio adresu u Zagrebu, a nekoliko dana kasnije u policijskoj ispostavi u Velikoj Gorici prijavio je novu adresu u Mraclinu, i od policije je dobio novu ličnu kartu.

Zindović je, pak, 2013. uhapšen u Crnoj Gori, nakon što je magnumom brutalno likvidirao Luku Popovića. Međutim, s obzirom na to da je bio osuđen na 15 godina zatvora 2015. godine, uspeo je da pobegne iz zatvora pod okolnostima koje ni dan-danas nisu poznate.

Naime, uprava zatvora mu je odobrila kućnu posetu jednom teško bolesnom članu porodice, te je odveden u porodičnu kuću, ali im je pobegao. Godinu dana kasnije uhapšen je u Beogradu, a kod njega je pronađeno pola kilograma kokaina i gomila oružja.

VIDEO: Žena Darka Šarića zaklonjena velikim šeširom dolazi u sud

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA